Mért van ez így? Azért, mert ezekhez a konkrét célokhoz az út nem direkt vezet, nem elég elhatározni, hanem belsőleg is meg kell változni.

Igen, de hogyan, kérdezhetnénk? Talán a könyvek könyve ebben sokat segíthet.

Nézzünk néhány példát:

Kezdjük tiszta fejjel az Új Évet!

Példabeszédek (3,1-2)..."az életet és  a halált adtam előtökbe, az áldást és az átkot: válaszd azért az életet"

Mózes (2 20,12) „Tiszteljed a te atyádat és a te anyádat, hogy jól legyen neked dolgod és hosszú életű légy e földön."

Zsoltárok (34,13-14) „Tartóztasd meg a nyelvedet a gonosztól, és ajkadat a csalárd beszédtől"

vagy 

Példabeszédek (3, 1-2)..."az én parancsolataimat megőrizze a te elméd: mert napoknak hosszú voltát, és sok esztendős életet, és békességet hoznak neked bőven"

Hát igen, ezek a legfontosabbak. Nélkülük egyetlen fogadalom sem teljesíthető.

Gondoljunk csak bele mennyire deformált a gondolkodásunk, amit egy megdöbbentő adattal lehet jól alátámasztani.

Egyes tanulmányok azt a megdöbbentő tényt mutatták ki, hogy az egészségügyi közkiadások kb. fele az ember életének utolsó két hetében kerül felhasználásra!

Nem normális gondolkodásunknak ez hű tükörképe. A megelőzés drága, az egészséges életmód drága, a százéves, zsírevő, pálinkát ivó 32 fogú, soha nem látott paraszt bácsival nyugtatjuk magunkat (aki persze pipázott is), hogy nem kell tennünk semmit az egészségünkért, mert azt úgyis tőlünk független tényezők határozzák meg.

Azután amikor minden összeomlik, akkor  minden pénzt és energiát nem kímélve küzdünk az életben maradásért,  miközben már esélyeink oly csekélyek, mint egy lezuhanó gépen a személyzetnek és az utasoknak.

Jól van ez így? Ha úgy gondoljuk, hogy nincs ez így jól, akkor tartsunk be néhány alapvető szabályt és higgyük csak el, a többi majd jön magától. Kezdjük tiszta fejjel az Új Évet!

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!