A libamáj előállításnak és a fogyasztásnak a világbajnokai a perigordiak. Ezek után azt várnánk, hogy bizonyára itt halnak meg a legtöbben a szív- és érrendszeri megbetegedések következtében Franciaországban. Azonban ez koránt sincs így. Sőt, éppen ellenkezőleg. Franciaországban itt halnak meg a legkevesebben szív- és érrendszeri megbetegedések következtében!

Hogyan lehetséges ez?

Kiderült, hogy a libamáj rendkívül gazdag K2 vitaminban, és ez a vitamin a Rotterdam vizsgálat eredményei szerint 57%-kal képes csökkenteni a szívbetegségek okozta elhalálozást, de a mindenféle más okból bekövetkező halálozást is 26%-kal csökkenti. 

Nincs a világon még egy olyan étel, amely koleszterin tartalmában felül tudná múlni a libamájat.

A csontokra is jótékonyan hat. Egy másik vizsgálat szerint, a gerinctörések számát 77%-kal csökkentette, a medencecsont törésekét 81%-kal, napi 45mg-os adagban fogyasztva.

Az EPIC-Heidelberg vizsgálat szerint a prosztatarák gyakoriságát 24%-kal csökkentette, míg a prosztatarák okozta áttétek számát 75%-kal mérsékelte. 

D3-vitaminnal kombinálva állítólag még jobb hatások érhetők el.

A libamáj egy különleges finomság, amire nem igaz a mondás, hogy ami jó, az vagy hizlal vagy erkölcstelen vagy árt az egészségnek.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!