A feketekömény olaj valószínűleg a legfontosabb olaj, amit szervezetünkbe kell juttatni, hiszen stimulálja az immunrendszer védekező sejtjeinek termelését. Ezen felül az immunrendszert erősíti, rák megelőző és HIV fertőzést gyógyító hatásai is ismertek. A feketekömény Nigella sativa, fekete magok, vagy kalonji néven is ismert, és több mint 2000 éve használják orvosi célokból. 

Annak ellenére, hogy évszázadok óta alkalmazzák, csak az elmúlt 40 évben fedezték fel valódi értékeit. Eredetileg a feketeköményt migrén, asztma és allergiák kezelésére alkalmazták, immunrendszerre gyakorolt hatásait, valamint szívproblémák kialakulásának megelőző hatását csak az elmúlt pár évben fedezték fel. 

Kutatások szerint a feketekömény olaj rendszeres fogyasztása hatékonyan erősítheti immunrendszerünket.

Feketekömény az immunitás védelmében és az autoimmun betegségek megelőzésére.

A magvak csupán 4 heti, rendszeres fogyasztásával az immunrendszer 72%-kal erősödik, bizonyította a floridai IIMER 1987-es kutatása. A résztvevők napi kétszer 1 gramm feketekömény magot fogyasztottak. 

Ha immunitásról beszélünk, az autoimmun betegségeket sem szabad figyelmen kívül hagynunk, melyek sokak halálát, fogyatékosságát okozzák. A ritkán előforduló betegségek mellett olyan gyakoriakat is felsorolhatunk, mint a reumás ízületi gyulladás, a lupus, a gluténérzékenység, vagy a Crohn-betegség. 

Az autoimmun betegségek hatékony gyógyítása mellett a feketekömény a rákot, cukorbetegséget, kopaszodást, asztmát, és migrént is hatékonyan gyógyítja, parazita gyilkos, valamint a menstruációs panaszokat is enyhíti. 

Feketekömény a hasnyálmirigy rák ellen

A Kimmel Rákellenes Központ orvosa, Dr. Hwyda Arafat számos kísérletet végzett, melyekben a feketekömény hasnyálmirigyrák ellenes tulajdonságait vizsgálta. Megdöbbentő eredménnyel záródott a negyedik legsúlyosabb rákfajtát érintő kutatás, a rákos sejtek 80%-át elpusztította a köményolaj. „A Nigella sativa sokféle betegséget gyógyít, köztük immunrendszert érintő és gyulladásos szindrómákat is. Korábbi kutatások is bizonyították rákellenes hatékonyságát, antioxidáns és gyulladáscsökkentő erejét.” – nyilatkozta Dr. Arafat.

Fogyasztási útmutató, napi fogyasztási mennyiség

Elengedhetetlen, hogy organikus, hidegen sajtolt, adalékanyagoktól mentes olajat vásároljunk. Immunrendszerünk erősítéséhez napi 1 teáskanál olaj fogyasztása javasolt, reggeli előtt egy órával, mézzel vagy friss gyümölcslével keverve. Rákgyógyításkor napi 3 teáskanállal fogyassza, arányosan elosztva, diétát és testmozgást végezve.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!