Ma már az orvosok nem tudnak a gyógyteákkal és gyógyfüvekkel gyógyítani, mert ezt a fajta gyógyítást az egyetemen egyáltalán nem tanítják, a gyógynövényeket nem ismerik, nem is használják.

Kizárólag a gyógyszertan keretein belül tanítják azt, hogy a különböző betegségekre milyen gyógyszer vagy gyógyszerek és  azok mekkora dózisban és mennyi ideig használhatók. A régi tudás nagy része elveszett.

Néhány zöldség, gyümölcs és gyógynövény nélkülözhetetlen otthonunkból.

Nyomai néhány háztartásban még fellelhetők, de csak nagyon kevés ember tekinthető gyógynövény szakértőnek. A növények közül nagyok sok a mérgező növény, sokkal több, mint a méltatlanul rosszhírű gombák közt.

Van azonban néhány olyan tea, gyümölcs, amit mindenki bátran tarthat és alkalmazhat az otthonában, akár keverékek formájában is.

Mindig legyen otthon friss citrom, mert abból napi egy-kettő levét 3 dl vízben hígítva minden nap el kell kortyolgatni cukor és más édesítőszerek nélkül. 

A jó olíva olaj nélkülözhetetlen és a tökmagolaj is ajánlott (napi 1-2 evőkanálnyi, salátával vagy pirítóssal elfogyasztva). 

A fokhagyma valóságos áldás annak, aki bírja, és napi 2-3 gerezd elfogyasztása feltétlenül ajánlott. 

A csipkebogyó, a kamilla, a borsmenta, a hársfa, kakukkfű és rozmaring tea nélkülözhetetlen. Ezek kis tapasztalattal egymással keverhetők a jobb hatás érdekében. 

Fekete és zöld tea is legyen mindig otthon, mert hígan forrázva nagyon egészséges. 

Méz három féle szükséges: a pollenmenetes selyemfű méz (pollen allergiásoknak), egy vegyes virágméz és egy kis akácméz is. 

Zöldséget  napjában ötször együnk nyersen vagy párolva, alma napi kettő kell.

A bő folyadék, tiszta víz, napi 1,5-2l fogyasztása nélkülözhetetlen, főleg a meleg nyári napokon.

A szárított és aszalt gyümölcsökből is kiváló teák készíthetők. Ezek nem csak gyógyítják, hanem többségükben megelőzik a betegségek kialakulását.

A teákat langyosan igyuk. A kínai bölcsesség szerint sem étel, sem ital ne legyen sem melegebb, sem hidegebb, mint a testünk hőmérséklete (hogy a sör melegen nem jó, az világos üzenet: annyit is ér). Nem véletlenül adják fagyasztott pohárban a pálinkákat, koktélokat, megtévesztve ezzel ízlelő bimbóinkat, félre  vezetve szervezetünk egészséges jelzőrendszerét.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!