Miért érdemes rendszeresen tápiókalisztet fogyasztani?

1. Csökkenti az étvágyat és segíti a fogyást:

A tápióka lisztet gyakran kötik össze a fogyással és az elhízás kockázatának csökkentésével, mivel a liszt nagymértékben tartalmaz rostokat. A rost nem csak csökkenti az étvágyat, de segít abban is, hogy a zsír gyorsabban ürüljön ki a szervezetből. 100 gramm tápióka liszt 340 kalóriát tartalmaz, melynek 95 százaléka a szénhidrátokból származik, a többi pedig proteinből.

2. Energiával lát el és javítja az agyi funkciókat:

Mivel a tápióka liszt nagy mennyiségben tartalmaz szénhidrátokat, energiával látja el a szervezetet. Ezen kívül pedig az agy is hatékonyabban képes működni tőle, ha ilyen lisztből készült ételeket fogyaszt. Minden adag körülbelül 80 százalékban szénhidrátból áll, amely több mint a napi szükséglet mennyiségét fedezi.

3. Egészséges idegrendszer:

Néhány szakértő szerint a tápióka liszt segít a kiegyensúlyozott idegrendszer fenntartásában, valamint felveszi a harcot a stresszel és a szorongással is, illetve hozzájárul az egészség megőrzéséhez.

4. Egészséges izmok:

A tápióka liszt kifejezetten segít abban, hogy az izmok erősek hajlékonyan legyenek. Mivel proteint tartalmaz, hozzájárul az izmok egészségének fenntartásához, és táplálja a szöveteket. Egy adag 2 gramm proteint tartalmaz, amely fedezi a napi szükségleteket.

5. Csökkenti a vérnyomást:

Ezen kívül a tápióka liszt jelentősen csökkenti a vérnyomást is, amely magas rosttartalmának köszönhető. Minden csésze liszt ugyanis 4 grammal növeli a rostbevitelt. Ez rendszeresen fogyasztva rendkívüli módon hozzájárul az ideális rostbevitel mennyiségéhez, kiváltképp a nőknél.

6. Ellenállóbbá tesz a betegségekkel szemben:

A tápióka liszttel csökkenthető az olyan betegségek kialakulása, mint például a csontritkulás, mivel a liszt olyan ásványi anyagokat tartalmaz, mint a réz és a magnézium. Egy csésze tápióka liszt csak 206 gramm rezet tartalmaz, amely a napi szükséglet 24 százalékát fedezi.

7. Védi a szívet és rák-ellenes hatású:

A tápióka liszt rendkívüli módon hozzájárul ahhoz, hogy a szív egészséges maradjon. Megvéd a szívkoszorúér-problémák, agyvérzés és szívroham, stb. kialakulásának kockázatától, mivel C-vitamint és folsavat tartalmaz, amelyek az olyan betegségek kialakulása ellen is védelmet nyújtanak, mint a rák. Ezen kívül pedig a tápióka liszttel a terhességi komplikációk kialakulása is elkerülhető.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!