Hogyan állítsuk meg a szorongást otthon?

Szerfelett nehéz dolog a szorongással örökre együtt élni. Nem szabad alá becsülni ezt a mentális betegséget és nem szabad semmibe venni a létezését. Próbálja meg gyakorolni a soron következő technikákat, hogy kordában tudja tartani szorongását. 

Vegye kezébe a légzést

A rossz légzés az egyik legjelentősebb tünete a szorongásnak. Ez megzavarja a CO2 egyensúlyát a szervezetben és hiperventillációt okoz. Az akadozó légzés hozzájárul a szorongáshoz és még rosszabbá teszi. Így az egyetlen megoldás ha ön kézbe veszi a légzését és kontroll alatt tartja azt. Ez nem azt jelenti, hogy a légzési folyamatot rögtön felgyorsítja vagy lelassítja. A légzésnek kontrolláltnak, lasabbnak és sekélyebbnek kell lenie. 

Ez rendben tartja a CO2 arányát és ön nem fogja érezni a hiperventillációt. 

Ossza meg az érzéseit a barátaival 

A figyelem elterelése elismerten egy hatékony gyógymódja a szorongásnak. Ha érzékelni kezdi a szorongás tüneteit, hívjon fel valakit, akiről tudja, hogy megoszthatja vele azt, hogy hogyan érzi magát. Mesélje el, hogy szorongást érez és magyarázzon el mindent amit éppen átél. 

Ez növeli fogja az önbizalmát és biztosítja önt arról, hogy van valaki aki figyel és törődik önnel. Jobban és könnyedebben fogja magát érezni. 

Mozogjon egy kicsit

A mozgás egy hatásos alternatíva amit elsajátíthat, ha szorongással küzd. A pánik rohamok közben a test telis tele van adrenalinnal, ami a szív gyorsabb verését okozza. Így az edzés az egyik legjobb lehetőség arra, hogy kordában tartsa az adrenalin termelést. Emellett pedig a mozgás endorfint szabadít fel a szervezetben, ami javítja a kedved, csökkenti az izomfeszültséget , elégeti a stresszhormonokat és kontrollálja a légzést.

Röviden tehát az edzés egy jó modja annak, hogy elterelje a figyelmét és segítsen a szorongás tüneteivel.

Csinálja azt amit szeret

Mindannyiunk életében vannak olyan dolgok, amik boldoggá és nyugodtá tesznek minket. Meglepő módon ezek segítenek csökkenteni a stresszt és a szorongást is. Ha úgy érzi hogy stresszes kezd lenni vagy a szorongás tüneteit kezdi érezni , ne nyomja el ezeket, hanem próbáljon meg olyan dolgokkal foglalkozni, amit szeret. Csinálja amit szeret, mindegy, hogy az egy forró fürdő, kedvenc zenéinek hallgatási, filmnézés, olvasás, írás vagy egy gyönyörű hely meglátogatása. 

Ez boldoggá teheti önt és jobban is fogja érezni magát. 

Próbálja ki a kava növényt

Ennek a természetes növénynek stresszcsökkentő hatása van. Úgy tartják, hogy a kava egy hatékony természetes módja annak, hogy szorongás esetén az embert megnyugtassa. A kava egy gyökér, aminek nyugtató hatása van így használják arra, hogy enyhítse a szorongás tüneteit. Jó alternatíva lehet számos antidepresszánsra, mint például a benzodiazepin félékre és a triciklikre. 

Ennek ellenére ajánlott egy szakértő felkeresése, ha ki szeretné próbálni a Kavát. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!