Milyen hatással van a klorofill szervezetünkre?

Jó hatással van a vérre:

A „Természetes gyógyszerek enciklopédiája” szerint a folyékony klorofill növeli a vörös vérsejtek mennyiségét és minőségét, mivel a vegyület kémiai felépítése nagyon hasonló a vörös vértestekéhez. A vörös vértest egy olyan molekula, amely a vörös vérsejtekben található, és az oxigén szállításáért felelős. Míg a vörös vértest központi atomjában vas található, addig a folyékony klorofill atomjában magnézium. Ha a vörös vérsejtek mennyisége és minősége nő, akkor az oxigénszállítás is javul.

Antioxidáns:

A folyékony klorofill erős antioxidáns. A „Gyógynövényi orvosságok enciklopédiája” szerint ez az antioxidáns csökkenti bizonyos típusú rákok kialakulását, valamint a gyulladás mértékét a szervezetben, ezért jó hatással lehet az olyan egészségügyi problémákra, amelyekkel olyan gyulladásos tünetek járnak együtt, mint az ízületi gyulladás vagy a tüszős mandulagyulladás.

A klorofill és a rák:

A folyékony klorofill hatékonyan gátolja az olyan rákos molekulák kialakulását, mint az üzemanyagok tökéletlen égéséből származó többperiódusú aromás szénhidrogének, a grillezett ételekből származó heterociklusos aminok, és a penészes ételekből származó aflatoxinok. A klorofill olyan vegyületet alkot a rákos anyagokkal, amelyet a szervezet csak nehezen tud felszívni, ezért ezek a vegyületek salakanyag formájában távoznak a szervezetből, így előzve meg a rák kialakulását.

Más jótékony hatások:

A folyékony klorofill képes megkötni és eltávolítani a szervezetből az olyan mérgező nehézfémeket, mint például a higany. Továbbá segít a kórokozók elpusztításában és eltávolításában, valamint meggátolja az új kórokozók kifejlődését. A folyékony klorofill ezen kívül szagtalanít is és hozzájárul a megfelelő bélműködéshez. Emiatt ezt az étrend-kiegészítőt néha az egészségügyi szakemberek is ajánlják a rossz lehelet kezelésére. Nem utolsósorban pedig a folyékony klorofill jó magnézium-forrás, amellyel lúgosítható a szervezet.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!