A hírességek legújabb kedvence a lúgosító diéta, amely célja a test pH szintjének 7.35 és 7.45 közötti szinten tartása. A súlyveszteség mellett rengeteg betegség meggyógyításával is kecsegtet. 

Az ultra szigorú étrend során kerülni kell minden olyan ételt, amely túlzottan savasító hatású, mint a keményítő tartalmú gabonafélék, a tészták, a hüvelyesek és a babfélék, az összes tejtermék, a húsok és a halak. Ezen túl a tea, kávé, cukor, szénsavas italok, és az alkohol fogyasztása sem megengedett. 

A diétát Victoria Beckham, Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston, és Kirsten Dunst is követi, bár egyikükön sem látszik, hogy fogyniuk kellene.

Az étkezések hetven százalékának lúgosító hatású ételekből kell állnia, a fennmaradó harminc százalék lehet savas, amelyet zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával tegyen. A diétáról receptkönyv is megjelent, amelyet Vicki Edgson és Natasha Corrett szakácsok írták. A diéta lényegét úgy magyarázzák könyvükben, hogy a savas ételek megterhelőek a szervezet számára, és savas anyagot juttatnak a véráramba, amely a májat és a veséket is megterheli. 

Megfelelően követve a diéta javítja a szervezet energiaszintjét és a gondolkodást, csökkenti a fejfájást, a puffadást, a szívproblémákat, az izomfájdalmakat, és az alvászavarokat is megszünteti. 

A szakácskönyv 106 receptet tartalmaz, amelyek között olyanokat is megtalál, mint az articsókás bazsalikomos pizza, a hajdinás fahéjas szelet, a lencsés curry, és az édesburgonyás brownie. Azért nehéz fizikai munkát végzők, három műszakban dolgozók, lábadozók kerüljék ezt az étrendet.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!