Az alábbi felsorolásban megtalálható lúgosító ételek több csoportja, amik visszaállíthatják a szervezett természetes, egészséges pH értékét.

Egyes csoport: Bogyósgyümölcsök, banán, avokádó,zeller,datolya, ribiszkefélék és fokhagyma

Az ebben a csoportban található ételek pH értéke 8 körül van, ezért alkalmasak arra, hogy reagáljanak és emeljék az olyan ételek pH értékét, amik 5.0 körül vannak, ezzel lúgosító hatást biztosítanak. Emellett nagyon jót tesznek az egészségnek, hiszen magas az antioxidáns tartalmuk, ami segít a szervezetnek természetes módon méregteleníteni. 

Kettes csoport: Sárgabarack, alma, takarmánylucerna csíra

Ez a csoport szintén 8 körüli pH értékkel rendelkezik, emellett pedig értékelhető mennyiségű rostot tartalmaz, ami nemcsak kitszítja a szervezetet, de segít az emésztésben is , sőt még a fogyást is elősegítheti. Emellett ezek a magas rost tartalmú ételek összefüggésbe hozhatók a vastagbélrák kockázatának csökkenésével.

Hármas csoport: Szőlő,körte, ananász,passiógyümölcs, umeboshi szilva

A hármascsoportban található ételek minden eddiginél jobban lúgosítanak és az általános pH értékük kb. 8.5. Emellett képesek csökkenteni a sav szintet a véráramban és magas az olyan tápanyag tartalmuk, mint például az A-vitamin, a B és a C-vitamin, az antioxidánsok és olyan összetevőkben is gazdag, mint például az L-carnitin, ami segít felgyorsítani az anyagcserét és segít a fogyásba is. 

Négyes csoport: Orvosi vizitorma, spárga és tengeri moszat

A négyes csoport is 8.5 körüli pH értékkel rendelkezik és nagyon hatékony a vér lúgosításában. Emellett pedig nagyon gazdag ásványanyag tartalommal rendelkezik, a tengeri moszat például remek forrása a jódnak, ami segít stimulálni a lomha pajzsmirigyet és egyensúlyba hozni annak hormonjait. 

Ötös csoport: Citrom

A citrom, aminek pH értéke 9, az legjobb lúgosítóként ismert. Annak ellenére, hogy nagy mennyiségű citromsavat tartalmaz, magas az ásványianyag tartlama és hatékonyan emeli meg a vér pH értékét is. Emellet remek forrása a az A és C-vitaminnak és az antioxidánsoknak. 

Fontolja meg a fentebbi élelmiszerek mindennapi étrendbe való iktatását, ezzel biztosítva szervezetének a lúgosító ételeket, amik segítenek megteremteni a kiegyensúlyozott pH értéket és elűzik a rákot és a krónikus gyulladásos betegségeket. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!