Az új biológia, vagyis a lúgosítás elmélete azon a feltételezésen alapul, hogy az emberi szervezet legnagyobb kihívása a benne lévő pH-egyensúly fenntartása. Dr. Young szerint minden betegség egy közös okra vezethető vissza, ami nem más, mint a szervezet elsavasodása. 

Dr. Robert Young egy alternatív gyógyítónak tekinthető, hiszen nem a megszokott, a modern orvostudomány által elfogadott módon vizsgálja az emberi szervezet működését. Elmélete szerint testünk működése során savakat termel: lélegzés, emésztés, anyagcsere, stb. Annak érdekében, hogy fenn tudja tartani enyhén lúgos kémhatását (mely dr. Young szerint az ideális, egészséges állapot) lúgosító ételekre, lúgosító italokra és mozgásra van szüksége. 

dr. Robert Young elméletének, az új biológiának az alapja a szervezet folyamatos lúgosítása.

Dr. Young szerint a savasító ételekben gazdag modern táplálkozás eredménye az, hogy kialakul az ún. rejtett szöveti acidózis. 

Az új biológia azon alapszik, hogy az emberi test pH-egyensúlyra leginkább érzékeny része a vér. Ha a vér pH-ja minimálisan elmozdul, ez a változás nagyon súlyos betegségek kialakulásához vezethet, egy nagyobb elmozdulás pedig az egyén halálához is. Ezért testünk mindent megtesz annak érdekében, hogy vérünk enyhén lúgos kémhatását (7,365) fenntartsa. A szervezetbe kerülő, vagy ott kialakuló savakat az emberi szervezet 4 csatornán tudja eltávolítani: a belek, a tüdő, a vesék és a bőr segítségével. 

Dr. Young kutatásai során azt tapasztalta, hogy ez a természetes biológiai puffer rendszer csak korlátozott mennyiségű savval tud megbirkózni. Annak érdekében, hogy fenn tudjuk tartani szervezetünk egészséges állapotát, nekünk is tennünk kell azért, hogy testünk maradéktalanul közömbösíteni tudja a savakat. Ez a folyamat pedig, amit nekünk kell megtennünk a lúgosítás. 

Ezt a legkönnyebben úgy tehetjük meg, ha lúgosító ételeket és lúgosító italokat fogyasztunk, valamint rendszeresen mozgunk, sportolunk. 

Dr. Young annak érdekében, hogy megkönnyítse a lúgosítás folyamatát, megalkotta a SuperGreens termékcsaládot, mely különböző zöld, lúgosító növény magas koncentrációjú keveréke, amit egy speciális, lúgos kémhatású cseppel, valamint tiszta vízzel kell fogyasztani.  

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!