4 adag Előkészítési idő: 2 perc Sütési idő: 10 perc

Összetevők: 

2 csokor spárga, szélei levágva
4 tojás
4 szelet csíráztatott búzából készült kenyér
40 dkg füstölt lazac
1 db citrom héjának reszeléke
2 evőkanál kapor

bors
extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

1.    Melegítse elő a sütőt alacsony lángon, tegyen fel egy közepes méretű lábost forrni, adjon hozzá sót és egy kevés ecetet.

2.    Tegyen fel melegedni egy rostát a tűzre, és amikor elkezd füstölni, kezdje el grillezni a spárgát. Lehet, hogy 2-3 adagban tudja csak megcsinálni, a rosta méretétől függően. Csak pár perc kell a spárgának, hogy megsüljön. Amikor mindegyik megvan, fűszerezzük meg őket és tegyük félre a sütőbe melegedni.

3.    Mostanra a víz már biztos forr. Kapcsolja lejjebb a tűzet és kevergesse meg a vizet egy fakanállal. Törje fel a tojásokat egyenként  miközben kevergeti, a lábos közepe fölött, hogy a tojás fehérje ne szóródjon szét mindenhova. A tojás megvan 2-3 perc alatt.

4.    Kezdje el pirítani a kenyérszeleteket. Szedje ki a tojásokat a vízből.

5.    Ossza el a kenyeret 4 felé és rakja rá a füstölt lazacot és a buggyantott tojást. Utolsó simításként rakja rá a citromhéjat, a kaprot, a borsot és hintsen el egy kevés olívaolajt a tetejére.

B-vitamin tartalom: A füstölt lazac kiváló B3 és B12-vitamin forrás, míg a tojás B2 és egy kevés B12-t is biztosít. A spárga B9-et tartalmaz, míg a csíráztatott kenyér B1-el szolgál.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!