Amikor szoros beosztása van, úgy érezheti, hogy lehetetlen helyet találnia a fitten maradásra és a fogyásra. Érdekes dolog az, hogyha a szelleme és a teste egyetértésben vannak, akkor minden másnak az elérése rendkívül egyszerűvé válik. Már napi 25 perccel is elérheti a szellem és a test jólétét, a fogyást, az izmok formálását és a fantasztikus kinézetet. Az alábbiakban található tíz jó tanács arra, hogy hogyan tud remek eredményeket elérni és ragaszkodni az edzéstervéhez.

1. Ragaszkodjon a rutinhoz

Biztosítsa be azt, hogy be tudja tartani a rutinját. Ha minden nap 7.15-kor kel fel , akkor edzzen 7.25-től 7.50-ig minden reggel. Ne keressen kifogásokat és ne engedje, hogy más dolgok elvegyék azt az időt, amit ön edzésre szánt. Tegye prioritássá. 

2. Adjon bele mindent

Fontos, hogy edzése intenzív legyen és mindent amit tud adjon bele. Ha csak ímmel-ámmal mozog, nem biztos, hogy eléri a kívánt eredményt.

3. Legyen egy terve

Az edzésnek van négy bizonyos része, amik a következők: bemelegítés, kardió, nyújtás, lenyugvás. Mindegyikük nagyon fontos és elengedhetetlen, hogy benne legyenek edzésében. 

4. Edzések a teljes testnek

Ahelyett, hogy csak egy bizonyos részét edzi a testének, próbáljon meg a teljes testet megmozgató gyakorlatokat csinálni. Ezen a módon teljeskörű remek eredményt érhet el. 

5. Vigyen be szervezetébe elegendő tápanyagot

A testének szüksége lesz a kirobbanó energiára az intenzív edzéshez, ezért fontos, hogy tápanyagdús ételekkel lássa el, amikbe beletartozik a fehérje, a szénhidrát és a zsírok. Emellett biztosítsa szervezete számára  megfelelő mennyiségű vizet, hogy mindig hidratált maradjon.

6. Csináljon több saját testsúllyal dolgozó edzést

Ahelyett, hogy a gépekre támaszkodna, próbáljon meg olyan edzésformákat találni, amiknél a saját testének súlyát kell használnia. Ezen a módon önnek egyszerűbb lesz egyik gyakorlatról a másikra váltani. 

7. Legyen egy edzőtársa

Ha valaki számít önre, akkor megmentheti önmagát a saját kifogásaitól, mivel valakivel együtt edzeni azt jelenti, hogy önnek megbízhatónak kell lennie. Emellett mások energiája önnek is hasznos lehet és segíthetnek egymást biztatni a céljaik elérésében. 

8. Jutalmazza magát

Mindig jutalmazza meg magát valami kis jutalommal, miután elvégezte a napi edzést. Ez lehet valami egyszerű, mint például a napközbeni kávé. Ha nem sikerült aznap edzeni, akkor a jutalmat se kaphatja meg. 

9. Legyen célja

Miért edz minden nap? Tartsa a célját a szeme előtt, amikor úgy érzi veszít a motivációjából.

10. Csinálja azt, amit szeret

Válasszon olyan edzést, amit szeret csinálni. Amikor élvezi, amit csinál, akkor sokkal egyszerűbb ragaszkodni a mindennapi 25 perc edzéshez. Ha esetleg vannak olyan rutinok az edzésben, amit kevésbé szeret, akkor kezdje azzal, amit szeret, majd folytassa azokkal, amiket nem. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!