A legtöbb emberhez hasonlóan, valószínűleg, miután kipattannak reggel a szemei, Ön is elkezdi a napi teendőit anélkül, hogy foglalkozzon magával pár percet, mielőtt elindulna zuhanyozni, reggelit készíteni és megkezdődne a szokásos napi rohanás. Pedig az ébredést követő néhány perc alapvetően meghatározhatja az egész napját.

Éppen ezért figyeljen arra, hogy ébredés után, mielőtt kikel az ágyból, végezze el ezt a 6 nyújtó gyakorlatot, s meglátja, megéri rászánnia néhány percet napjából.

1, Teljes test nyújtás

Maradjon hanyatt fekve, szívja be a levegőt, emelje a feje fölé kezeit, kulcsolja össze ujjait úgy, hogy tenyere a fal felé mutasson, és nyújtsa meg kezeit, miközben szorítsa le lábfejét, tartsa nyújtva lábát és térdeit és feszítse meg egész testét. Lassan fújja ki a levegőt, majd ismételje meg három alkalommal.  

2, Négyes nyújtás

Maradjon fekvő helyzetben, majd húzza fel az egyik térdét úgy, hogy a talpa továbbra is az ágyon maradjon. Tegye keresztbe másik lábát (annak bokáját helyezze a térdére), 4-es számot formálva, kezeivel pedig karolja át sípcsontját. Vegyen 5 nagy lélegzetet és addig tartsa meg a pózt, majd cserélje meg lábait.

Ennek a gyakorlatnak a segítségével megnyújthatja comb és fenékizmait, illetve csípőízületét.

3, Az ágytól a padló felé nyújtás

Üljön az ágy szélére úgy, hogy talpai érintsék a talajt. Térdét tartsa behajlítva, dőljön előre, karjaival érintse meg a talajt, fejét lógassa lefelé. Felkarja érintse meg térdeit. Tartsa meg a pózt, lélegezzen 5 alkalommal. Ezzel a gyakorlattal megnyújtja a hátát és friss oxigént juttat agyába.

4, Térdek a mellkashoz

Hanyatt fekvő helyzetben húzza fel térdeit mellkasára, kezeivel karolja át sípcsontját. Fejét tartsa a párnán és lélegezzen 10 mélyet.

5, Csavart nyújtás hanyatt fekve

Húzza fel térdeit a mellkasára, nyújtsa ki mindkét kezét oldal irányba, majd döntse el térdeit valamelyik irányba, fejével pedig nézzen az ellenkező irányba. Ügyeljen arra, hogy vállai végig lent maradjanak az ágyon. Vegyen 10 mély lélegzetet, majd ismételje meg a gyakorlatot a másik irányban.  

6, Előrehajolás ülve, nyújtott lábbal

Üljön úgy az ágyon, hogy lábai nyújtva vannak, háta pedig egyenes. Kezét tegye a combjaira, vegyen egy nagy levegőt, majd kilélegzés közben kezeivel haladjon előre lábain, homlokával próbálja meg megérinteni a térdét, kezével, pedig elérni bokáit. Óvatosan végezze a gyakorlatot, kilégzés után egyenesítse ki gerincét.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!