Ennek tudatában itt van az 5 legjobb állóképességet formáló edzésforma ami segíthet a fogyásban.

1. Futás

Fontos, hogy leizzdajon, majd folytassa az izzadást a legjobb cardio edzés eléréséhez. A futás egy nagyon jó módja ennek és nincs is túl sok mindenre szüksége hozzá ( mindössze egy jó cipőre és kényelmes ruházatra van szüksége) . Futhat a futógépen otthon, vagy akár a saját otthonában. A legjobb, ha néhány rövidtávú sprintet is beiktat miközben fut, így növeli a mozgásának intenzitását edzés közben.

2. Biciklizés

A biciklizés egészen hasonlít a futáshoz, egy nagyon jó aerobik edzésforma és akár egyedül, akár egy két barátjával is űzheti. Még ennél is jobb, ha részt vesz váltóversenyeken, vagy biciklis maratonokon, amik minden bizonnyal felpezsdítik vérét. Akár 508 kalóriát is elégethet óránként,vagy a munkába is biciklizhet, ezzel elkerülve a forgalmat, sőt még szobabiciklit is használhat, bár azzal nem látja majd az utánozhatatlan kilátást. 

3. Tenisz

A tenisz egy ütős sportág és egy nagyon intenzív edzésforma is, ahol egésznap futhat, miközben egyik oldalról a teniszpálya másik oldalára szalad azért, hogy elüsse a labdát. Emellett nem elhanyagolható tény, hogy gyönyörű lábai és kezei lesznek a végén. Lehet, hogy meg kell majd tanulnia a tenisz szabályait és pár alap ütés formát, de a tenisz egy olyan sport, amiközben jókedvűen edzhet. Keressen egy barátot és kezdjenek játsszani!

4. Úszás 

Ha olyan cardió edzés típust keres, ami nem tesz nagy nyomást a testére, akkor ne is gondoljon másra, csak az úszásra. Az úszás egy remek, nem túl nagy löketet igénylő sport, ami segít több száz kalóriát elégetni, miközben ön egy kellemes medencében hűsölhet. Ha nem szeretné kockára tenni az esetleges térd vagy boka problémák megjelenését , kor vagy elhízással kapcsolatos problémái miatt más nem jöhet szóba, akkor az úszás a megfelelő mozgásforma az ön számára. Többféle úszás típus létezik amit megtanulhat, némelyik ezek közül intenzívebb, ami segíthet abban, hogy több kalóriát égessen el. 

5. Foci

Ki mondta azt, hogy a csapat sportok nem lehetnek jó cardió edzések? A foci egy remek, sok energiát igénylő sport, ami mozgásban tartja és segít a nemkívánt kalóriák elégetésében. Mindegy, hogy kint vagy bent játsszák, a futball segít átmozgatni számos izmot és a szívet is. Nagyon jó edzésforma, mivel a teste akkor is magas intenzitással égeti a kalóriákat, akkor is, amikor nem teszi bele az összes energiáját. Nem is kétség, hogy miért a foci az egyik legnépszerűbb sport a világon. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!