Séta előtt nem javasolt sok vizet inni. Séta előtt hidratáljuk testünket, igyunk egy kevés vizet. Edzés végén pedig legalább 5 percig ne igyunk. Gyümölcslevek fogyasztásával felturbózhatja az anyagcseréjét, amely segít több kalóriát égetni.

Kalóriaégetés

A sétálás azoknak jó, akik most barátkoznak a sportolás gondolatával. Napi egy óra séta és egészséges táplálkozás eredménye a petyhüdt bőr feszesebbé válása lesz. Az elégetett kalóriák száma egyenesen arányos a megtett távolsággal, tempótól függően. Éppen ezért kezdő fogyókúrázóknak kiváló mozgási lehetőség.

Ha Ön kezdő, a gyalogláshoz a legkényelmesebb, egyéni tempóját válassza. Kezdetben elég fél óra séta, majd növelje a tempót és az időtartamot is. Ne feledje, hogy a súlycsökkentéshez tartania kell a tempót. Váljon a mindennapjai részévé a cél elérése érdekében.

Csökkenti a betegségek kockázatát

A séta fokozza a vérkeringést, ezzel kordában tartva az összes szívre veszélyes betegség kialakulását. Rendszeres sétálással növekszik a csontsűrűség, így kisebb a csontritkulás kialakulásának valószínűsége és egyéb csontrendellenességek kezelésére is alkalmas. Jelentősen csökkenti a cukorbetegség, a vastagbélrák és a mellrák kockázatát is.

A szervezet energiával töltődik fel

A séta serkenti a test vérkeringését, növelve az anyagcsere folyamatokat. A gyors séta jó hangulatot biztosít, növeli az energiaszintet, és szabályozza a vérnyomást, koleszterinszintet.

A legjobb és legegyszerűbb edzés

A séta a legegyszerűbb és legolcsóbb módja a fizikai aktivitás fenntartásának. Az sem hátrány, hogy bárhol, bármikor lehet sétálni. A szabadban a séta frissítő, de ugyanolyan hatást vált ki az otthoni taposógép használata is.

Stressz űző

A séta közvetlen befolyással bír a stresszre. Leginkább olyan aerob gyakorlatokhoz hasonló, amelyek nyugtatják az idegeket. Járás közben a test endorfint szabadít fel, mely könnyíti a kikapcsolódást.

Erősíti az izmokat

A séta megőrzi az izmok, ízületek, csontok egészséges állapotát. Rendszeres sétálással erősíthetők a láb, főleg a comb izmai.

Tanácsok a sétáláshoz

Kora reggel a legjobb dolgozni. Ekkor testünk energikus és jó a keringése. Egy reggeli séta pozitívan hat a testre, a napi teendők felkészülésére. Emellett az első napsugarak D-vitaminforrások is.

Ha súlyából szeretne veszteni, a gyorsabb sétálást kell választania. Minél gyorsabb a tempó, annál több kalória ég el.

Ne sétáljon evés után. Sokak szerint az evés utáni séta segíti az emésztést. Ez sajnos nem igaz. Az evés utáni séta befolyásolja az emésztőnedvek áramlását, ami akadályozza az étel lebomlását.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!