A séta az egyik legegyszerűbb és legkönnyebben hozzáférhető fogyókúrás módszer, különösen azoknak, akik egész nap íróasztalhoz vagy autóhoz vannak kötve. Ráadásul egy jó, kiadós séta csökkenti a stresszt is és fokozza az anyagcserét.

Hogyan fogyjunk séta segítségével?

1, Érjük el a napi 15 000 lépésszámot

Fontos, hogy napi lépésszámunkat emeljük fel 15 000-re, és a hét minden napján teljesítsük célunkat. Nem számít, hogy milyen lassan tesszük meg a 15 000 lépést, a fontos az, hogy minden nap meglegyen.  

Higgye el, gyaloglással több kalóriát éget el, mint gondolná.

2, Naponta háromszor 20 percet sétáljon

A fogyás elérése érdekében ossza fel napi séta adagját legalább három részre. Egy amerikai kutatás pl. rámutatott arra, hogy 15 perc séta étkezések után, jelentősen javíthatja a vércukorszintet. És ráadásul ez a 3X15 perc séta sokkal hatékonyabbnak bizonyult az egyszer 45 perc sétánál.

3, Hetente háromszor gyalogoljon emelkedőn

Az emelkedőn történő gyaloglás vagy lépcsőzés segíti az izom felépülését és gyorsítja az anyagcserét. Mindezek hatására több kalóriát fog elégetni és anyagcseréje akkor is megfelelő szinten lesz, amikor éppen az asztalánál dolgozik.

4, Próbáljon magasabb intenzitású intervallumokat építeni sétájába

Séta közben egy percig növelje a séta tempóját, ekkor pulzusa meg fog emelkedni és több kalóriát fog égetni. Figyeljen arra is, hogy séta közben mozgassa kezeit, főleg, amikor gyorsít a tempón, karjait ritmusosan lengesse teste mellett. 

5, Végezzen gyakorlatokat séta közben

Minden séta blokk után csináljon 15-20 guggolást, végezzen pár fekvőtámaszt vagy tricepsz gyakorlatot egy padnál. Minden közbeiktatott gyakorlat emeli a pulzust, izmot épít és több kalóriát éget el. 

6, Csökkentse a bevitt kalóriát

A mozgás mellett nagyon fontos, hogy odafigyeljen az elfogyasztott táplálék mennyiségére és minőségére. 

A legtöbb nő, aki sétával csökkenti testsúlyát, napi 1 200 – 1 600 kcal-ás diétát tart és növeli a bevitt protein mennyiségét. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!