Testmozgás

A mindennapi nyújtás remek hatásai

A mindennapi nyújtás remek hatásai

Már a legelső testnevelés órán is biztosan hallotta, mennyire fontos a nyújtás, azonban idő szűkében erről könnyedén lemond egy kevés extra testmozgás érdekében. Ne tegye. Akár megterhelő edzéstervet folytat, akár egyáltalán nem végez testmozgást, a rendszeres nyújtást mindenképpen vezesse be napirendjébe. Alább olvashatja, miért is olyan fontos ez.
Hatásos, otthon is elvégezhető edzés karjai számára

Hatásos, otthon is elvégezhető edzés karjai számára

„Karjain látszik először a változás, amelyet a súlyzós edzés okoz” – mondta Adam Kant, a New Jersey-i Hoboken városban található Intrepid Gym edzőterem tulajdonosa. „A változáshoz nem kell nagy súlyokat emelgetnie, bár gyorsabb változásokat tapasztalhat, ha úgy tesz, a kis súlyok nagy ismétlés számú emelgetése azonnali feszesedést eredményez.” Alább olvashatja, hogyan érheti el ezeket az eredményeket anélkül, hogy be kellene tennie lábát egy edzőterembe.
Pontosan hogyan fogyjunk sétával?

Pontosan hogyan fogyjunk sétával?

A séta az egyik legegyszerűbb és legkönnyebben hozzáférhető fogyókúrás módszer, különösen azoknak, akik egész nap íróasztalhoz vagy autóhoz vannak kötve. Ráadásul egy jó, kiadós séta csökkenti a stresszt is és fokozza az anyagcserét.
6 nyújtó gyakorlat felkelés előtt, hogy kirobbanóan érezze magát napközben

6 nyújtó gyakorlat felkelés előtt, hogy kirobbanóan érezze magát napközben

A legtöbb emberhez hasonlóan, valószínűleg, miután kipattannak reggel a szemei, Ön is elkezdi a napi teendőit anélkül, hogy foglalkozzon magával pár percet, mielőtt elindulna zuhanyozni, reggelit készíteni és megkezdődne a szokásos napi rohanás. Pedig az ébredést követő néhány perc alapvetően meghatározhatja az egész napját.
Teljesítménynövelés csokoládéval

Teljesítménynövelés csokoládéval

Eléggé köztudott, hogy a keserű csokoládé pozitívan hat a szívre. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a csokoládéval növelhető az edzés során a teljesítmény is.
10 tipp az edzéshez, ha csak 25 perce van naponta

10 tipp az edzéshez, ha csak 25 perce van naponta

Amikor szoros beosztása van, úgy érezheti, hogy lehetetlen helyet találnia a fitten maradásra és a fogyásra. Érdekes dolog az, hogyha a szelleme és a teste egyetértésben vannak, akkor minden másnak az elérése rendkívül egyszerűvé válik. Már napi 25 perccel is elérheti a szellem és a test jólétét, a fogyást, az izmok formálását és a fantasztikus kinézetet. Az alábbiakban található tíz jó tanács arra, hogy hogyan tud remek eredményeket elérni és ragaszkodni az edzéstervéhez.
Mozogni, sportolni csak ésszel

Mozogni, sportolni csak ésszel

Sokan úgy vannak ezzel, hogy harminc éves korukig nem sportolnak, mert előtte rendszeresen sportoltak és azt hitték ez egy életre megóvja őket az elhízástól és a szív- és érrendszeri megbetegedésektől. Sajnos a valóság egészen mást mutat.
Meglepő dologtól sérül legjobban a térde télen

Meglepő dologtól sérül legjobban a térde télen

Az év ezen időszakában több napfényre van szükségünk egy új kutatás szerint. Az eredmények szerint a jelentős D-vitamin hiány jelentősen hozzájárul a térdfájdalomhoz. A kutatás figyelmen kívül hagyta a testsúlyt, de a túlsúlyos résztvevők jelentősen nagyobb arányban szenvedtek D-vitamin hiányban.
Mindennapi gyakorlatok az egészséges ízületekért

Mindennapi gyakorlatok az egészséges ízületekért

Reumatoid arthritis (RA) : egy krónikus betegség, ami befolyásolja az ízületet körbevevő szövetek vékony rétegét, amik az ízület és a csont között húzódnak. A reumatoid vagy ízületi a második leggyakoribb arthritis. A leggyakoribb az osteoarthritis vagy degeneratív ízületi gyulladás. 45 éves kor után milliószor több az esély ezen betegségek kialakulására, főleg a nőknél. A betegség korai felismerése segít a fájdalom megelőzésében és a teljes mozgásképtelenség elkerülésében. A legjobb módja a betegség elkerülésének az ízületek használata és terhelése. De ha már kialakult, akkor mentesítsük az ízületeket a terheléstől!
A rendszeres futás

A rendszeres futás előnyei 10 pontban

A gyakori futás, például a heti 150 perc vagyis 30 perc hetente ötször, megfelelő cél. A legtöbb futónak heti egy-két szabadnapra van szüksége. Ez lehetőséget ad a szervezetnek arra, hogy regenerálódjon és csökkenti a túledzésből származó sérülések kockázatát.
jóga

A jóga

Ki kezdjen jógázni? Szvátmáráma mester ezt a Hathat Jóga Pradipikában így mondja:
„…Szvátmáráma jógi kifejti a hatha jógát, kizárólag a rádzsa jóga elérése céljából". Tehát a cél nem a fogyás, nem a hízás, hanem a jóga legmagasabb fokának birtoklásra a Rádzsa jóga. A rádzsa jóginak hatalma van a lét körforgása felett és következő életében már soha nem kell újra testesülnie, felettük nem múlik az idő és a világmindenségben élnek még ma is. Tehát ez a cél.  
séta

Hogyan segíti a séta a fogyást?

Séta előtt nem javasolt sok vizet inni. Séta előtt hidratáljuk testünket, igyunk egy kevés vizet. Edzés végén pedig legalább 5 percig ne igyunk. Gyümölcslevek fogyasztásával felturbózhatja az anyagcseréjét, amely segít több kalóriát égetni.
Súlyzós edzés

7 mód, hogy gyarapodjon a súlyunk súlyzós edzéssel

Csodálkozik, hogy nem tud súlyt (izmot) felszedni még egy intenzív, erősítő edzés után sem? Gondolkodott már azon, hogy valamit rosszul csinál? Csak azért lejárni a konditerembe, hogy egy pár kilót magunkra szedjünk, az nem igazán lesz hatékony. Én azt javasolnám, hogy koncentráljon arra, hogy sovány izmot építsen és ne arra, hogy plusz kalóriákat vigyen be a szervezetébe. 
gerinc

A gerinces ember

A gerinces ember egyenes ember,- mondják, és ilyenkor a viselkedésére céloznak, de nem mellékesen az illető „tartása” sem elhanyagolható tényező.
Jóga gyakorlatok

10 egyszerű jógapóz a testmagasság növeléséért

Magasabb szeretne lenni? Unja már a gyógyszereket és a megerőltető edzéseket, amelyek növekedést ígérnek, de eredményük nincsen? Ha ezekre igennel válaszolt, akkor a legjobb helyen van. Ezzel a pár könnyű jógagyakorlattal kényelmesen növelheti a testmagasságát.
úszás, barna zsírszövet

A barna zsírszövet

Van a zsírszövetnek egy speciális formája, ami nem a felesleges energia tárolására szolgál, hanem fontos szerepet játszik testünk hőmérsékletének a megtartásában. Ez a barna zsírszövet.
görögdinnye

Görögdinnyével az izomfájdalom ellen?

Mielőtt biciklizni indulna a forró nyári estén, egyen egy kis görögdinnyét, ez a lúgosító, hidratáló, rendkívül ízletes gyümölcs ugyanis segít megelőzni az izomlázat. 
tour de france

Értsük meg a Tour de France-t másképp

Alapvető működést végző szerveink (szív, agy, vesék izomzatunk) legfőbb tápláléka a cukor. A cukrot azonban a szervezetünk nem képes raktározni, hiszen a vérünkben is csak 5mmol/l van, ami a sejtek energia ellátásához nagyon kevés.
krónikus fáradtság okai

Fáradtság, mozgásszegény életmód

Nagyon sokféle ok magyarázhatja a fáradtságot, de ha megfelelő életmód mellett egy hónapnál tovább fennáll, akkor alapos orvosi kivizsgálása javasolt.