Az árpafű harmincsszor több B1-vitamint és tizenegyszer több kalciumot tartalmaz mint a tehéntej. Karotintartalma a spenót hat és félszerese, vastartalma pedig a zöldség tartalmának ötszöröse. C-vitamin tartalma hétszer több mint a narancsé, B1-vitamin tartalma a teljes kiőrlésű búzaliszt ötszöröse, B12-vitaminból nyolcvan mikrogrammot tartalmaz a szárított árpafű 100 grammja.

Az árpafű organikus nátrium tartalma igen magas, amely feloldja az ízületek elcsontosodását és feltölti a gyomor természetes nátriumtartalmát. Segíti az emésztést is, mivel segíti a gyomor hidroklórsav termelését. Az ízületi gyulladásoktól szenvedők számára éveken át a zellerlé fogyasztását ajánlották, mivel 100 grammja 28 mg organikus nátriumot tartalmaz, azonban az árpafű 100 grammjának organikus nátriumtartalma 775 mg!

Leszedésekor, frissen felhasználva az árpafű 45%-ban fehérje. Kétszer annyi fehérjét tartalmaz, mint az azonos mennyiségű búzacsíra, és az azonos mennyiségű állati fehérjék ásványianyag tartalmának ötszörösét találhatja meg a gabonában. Ráadásul az árpacsíra fehérjetartalmához nem kapcsolódik semennyi zsír sem. 

Az árpafű több, mint ezerféle enzimet tartalmaz, amelyek a szervezet megfelelő működéséért felelősek, nélkülük a sejtek nem lennének képesek megfelelően működni, amely miatt szervezete sem működne. Az árpafű tartalmazza a szuperoxid-diszmutáz nevű enzim legnagyobb mennyiségét természetes módon, amely erős antioxidáns segíti a sejtek védelmét a káros szabadgyökök ellen, amelyek főképp az idősödésért felelősek.

Az árpafű emellett az egyik legcsodásabb tápanyagot, klorofillt is tartalmaz, vagyis a folyékony oxigenizál napfényt, amely természetes méregtelenítő hatásának köszönhetően megszabadítja belső szerveit az eltárolt méreganyagoktól. 

A klorofill szervezetébe juttatásához nem szükséges zöld leveket fogyasztania, az összes sötétzöld levelű zöldségben megtalálhatja. Azonban valljuk be, senki sem fogyaszt ezekbl a zöldségekből akkora mennyiséget, amely fedezné szervezete igényeit, még akkor sem, ha naponta, rendszeresen fogyasztja őket. 

Az elegendő beviteli mennyiséghez keverjen el 1-2 teáskanálnyi árpafű port egy pohár vízben vagy kedvenc gyümölcslevében és naponta kétszer fogyassza. Amennyiben inkább kapszula formájában fogyasztaná az árpafüvet, azt is megteheti, a termék dobozán található adagolási útmutatót követve.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!