A gombák hatása a rákra:

•    Több száz fajta gombát vizsgálnak abból a szempontból, milyen jótékony hatással vannak az egészségre. De közülük körülbelül csak egy tucat emelhető ki, amelyekkel kezelhető a rák. Ezek a gombák erősítik az immunrendszert és számos veszélyes betegség ellen hasznosnak bizonyulnak.

•    A gombákban természetes vegyületek találhatóak, amelyek jelentős hatással vannak az egészségre és az immunrendszerre. Ezeket gomba proteineknek, peptideknek, lektineknek, és lakkázoknak nevezzük. A lepketapló kivonata erősíti az immunrendszert a rákos betegeknél és segíti a gyorsabb gyógyulást.

Egyre több tanulmány lát napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a gyógyászati gombák erősítik az immunrendszert és felveszik a harcot a rákkal, valamint kisebbítik a tumorokat.

3 gombafajta a rák ellen:

1. Pecsétviaszgomba:

Az egyik legnépszerűbb gombafajta az egész világon a pecsétviaszgomba. Orvosok és specialisták is használják a rák kezelésére, a tudósok közül pedig sokan vizsgálják és tanulmányozzák. Kapható egészben, tabletta és por formában is.

2. Lepketapló:

Egy másik gombafaj, amely jó hatással van a rákra, a lepketapló.

3. Chaga:

Ezt a gombafajtát szerte a világon használják a rákos betegségek kezelésére, még Lengyelországban, valamint Szibéria és Oroszország nyugati régióiban. A Chaga tea a gombából készült folyadék, amelyet a rákos betegek kezelésére használnak. Valójában a Chaga teáról azt állítják, sikeresen kezelhető vele a rák. Az egyik legfontosabb gyógyászati gombának számítanak, és sok embernek segítettek már felépülni a rákból.

Fontos:

Néhány dolgokra feltétlenül emlékeznie kell, mielőtt gombát kezd használni a rák kezeléséhez:
•    A gombák kivonatát gyakran arra használják, hogy erősítse és serkentse az immunrendszert a rákos betegeknél. Ez a tumorok növekedését is hátráltatja az állatokkal végzett tanulmányok és kutatások szerint.
•    A gombás termékek köztudottan nem csak erősítik az immunrendszert, de jó hatással vannak azokra a nőkre is, akiknek mellrákjuk van.
•    A felsorolt gombákon kívül számos gombafaj rendelkezik még rákellenes hatóanyagokkal és tulajdonságokkal. Ilyen a shiitake, maitake, és persze a fentebb említett pecsétviaszgomba is. 
•    A gombák kiválóan erősítik az immunrendszert és rendkívül nagy mennyiségben tartalmaznak antioxidánsokat.

A gombákban található ergotionint a tudósok csak a legfontosabb antioxidánsnak hívják.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!