A reishi gyógygombában található fitotápanyagok számos betegség megelőzésében tűnnek rendkívül hatékonynak. A reishi gyógygomba adaptogén tulajdonsággal bír, vagyis olyan organikus táplálék, amely természetes úton csökkenti a fizikai, szellemi és érzelmi stressz testre gyakorolt káros hatásait.

A reishi gyógygomba bizonyítottan jótékony hatásai

1, Elősegíti az  immunrendszer egészséges működését

Több korábbi kísérletben is előrehaladott rákos megbetegedéssel küzdő betegek számára írtak fel reishi gyógygombát (legalább 30 napon keresztüli rendszeres szedésre), mely eredményeképpen állapotuk jelentősen javult az immunrendszer megerősödése jóvoltából. A reishi a sugár- és a kemoterápia mellékhatásait is csökkentette és az operációból való felépülést is nagyban segítette. De természetesen nemcsak a súlyos betegségek számára lehet hasznos a reishi, hiszen természetes immunerősítőként alkalmazva kitűnő antioxidáns forrás.

A reishi gyógygomba nem véletlenül az egyik legnépszerűbb gyógygomba fajta, hiszen számos gyógyító tulajdonsággal rendelkezik.

2, Rák megelőzés 

A benne található bőséges antioxidáns közömbösíti a szabad gyökök káros hatásait, erősíti a szervezet védekezőképességét és megelőzi a ráksejtek terjedését, illetve növekedését. A rákos páciensek számára azonban csak orvosi irányítás mellett és egyénre szabott kúra révén szabad alkalmazni a reishi gombát.

3, Elősegíti a szív- és érrendszer egészségét 

A legfrissebb, reishi gyógygomba hatásait vizsgáló kutatások azt is felfedezték, hogy a ganoderma gomba tágítja a koszorúsereket, serkenti a szívizom kapilláris vérkeringését és növeli a szívizom energia- és oxigénellátását, ezáltal rendkívül pozitív hatással van az egész szív- és érrendszerre. 

Szintén hatékony az idegek megnyugtatásában, a vér koleszterinszintjének csökkentésében, az agyvérzés megelőzésében, a vérrögök kialakulásának megakadályozásában és a vér trigliceridszintjének csökkentésében. Ez rengeteg előnyös hatás szívünk egészségének megőrzése érdekében.

A reishi gomba további előnyeihez tartozik, hogy azonnali, közvetlen segítségként alkalmazható gyulladás, allergia, alvászavar, szorongás esetén, illetve a máj egészségének helyreállításához és a vércukor szabályozásához is. Sokan gondolhatják ilyenkor, ha ennyi mindenre jó, akkor biztosan valami sántíthat a dologban. A válasz azonban roppant egyszerű. Elég, ha bármely gyümölcsünk vagy zöldségünk jótékony hatásait megvizsgáljuk, és láthatjuk, a pozitív hatások sora semmivel sem rövidebb, mint amit a reishi gombánál látunk.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!