Sajnos manapság a rákkal való megbetegedés esélye igen magas, főleg a nyugati világban – 3 emberből 1 esetében várható, hogy valamelyik ismert rákbetegségben szenvedni fog élete során. A környzet szennyezés, a tej- és hústermékek magas  hormonszintje, a transzzsírok és cukor mennyisége az ételekben és a kozmetikumokban a vegyi anyagok folymatosan és könyörtelenül emelik a rákos megbetegedések előfordulását, de végül is, ez teljesen érthető is. 

Sajnos sok ember szenved a kemoterápiától a kezelés során, és ez komolyan gyengíti az immunrendszert lévén valamennyi valójában sejtméregként definiálható. Szerencsére a természet ellensúlyozza a legrosszabb megpróbáltatásokat is. Az egyik kevésbé ismert módja a rák és kemoterápia negatív hatásaival szemben a gyógygombák használata. 

Az egészséges étrend gazdag az alacsony feldolgozottságú és valódi tápanyagtartalmú ételekben, amik remek módjai megvédeni magunkat a rákkal szemben.

A gyógygombák az ehető gombák azon csoportja vagy azon gombák kivonata, amik különböző hihetetlenül hatásos összetevőket tartalmaznak, ezzel is tudományosan bizonyítva, hogy 1.) megelőznek bizonyos rákfajtákat, 2.) csökkentik a rákos tüneteket, 3.) jelentősen erősítik az immunrendszert, 4.) csökkentik a különböző rákkezelések negatív hatásait, beleértve a kemoterápiát is.

Hógomba (Tremella Fuciformis)

A kobalt 60 egy sugárterápia típus, amit már 60 éve használnak. Ez az egyik legprecízebb rádióterápia és a legelterjedtebb módszer az agydaganatok kezelésére. A hasznossága ellenére, mint hagyományos kezelési módszer, a kobalt 60 kemoterápia csökkenti a myeloid granulocita (egy fontos típusa a fehér vérsejtnek, ami a kemoterápia során sérül) szintjét a természetes szint 20%-ára. Azonban a hógomba napi fogyasztása képes megemelni a myeloid granulocita szintet a normál mennyiség 60%-ára.

Poliszacharid K (PSK)

A PSK egy poliszacharid, amit a lepketaplógombából nyernek ki - a legkutatottabb gyógygombából, ami Japánban rákos kezelést segítő összetevőként van levédve és tudományosan is bizonyított a rákellenes hatása mind laboratóriumi körülmények között, mind pedig az emberi testben.  A Texasi Egyetem Rákközpontjának kutatói szerint a PSK egy ígéretes jelölt a kemoterápiás kezelésben. A tapasztalati vizsgálatok azt mutatják, hogy a kemoterápia alatt a lepketapló kivonatot használók immunválasza jobb. Japánban még a TB is támogatja!

Shiitake - Lentinan

A legtöbb ember ismeri a shiitake gombát (Lentinus Edodes), de kevésbé figyelnek oda a rákellenes tulajdonságaira.

A rák egyik velejárója, de különösen a kemoterápiáé, az immunrendszer nagymértékű megterhelődése. 

A shiitakeban található poliszacharid összetevők jelentősen javítják az immunfunkciókat, segítve a kemoterápiát kapó betegek immunrendszerének erősítését. A tiszta kivonatukat ezeknek a poliszacharidoknak (ún. lentinan) a tumorellenes kezelésekben Japánban már 30 éve használják. 

Továbbá, a rákban szenvedő betegekről készült klinikai tanulmányok összefüggést mutatnak a lentinan és magasabb 
Más gyógygombák is jelentősen fejlesztik az immunfunkciókat, mint pl. a Reishi (Ganoderma Lucidum), ABM (Agaricus Blazei Murril), Chaga (Inonotus Obliquus) és Antrodia Camphorata.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!