Tizenegy éves kutatás után a marylandi orvosi társaság bejelentette, hogy csupán étrend-kiegészítők fogyasztásával, gyógyszerek szedése nélkül megelőzhetőek a többszörös, visszaeső kórházi kezelések. 

A legtöbb visszaesést a szívbetegségek okozzák, ám megfelelő táplálkozással ezeket a problémákat könnyen ki lehet küszöbölni. Ha az orvosok étrend-kiegészítőket írnának fel betegeiknek gyógyszerek helyett, a legtöbb betegnek nem lenne szüksége újabb kezelésekre. 

A műtétek, beavatkozások utáni ellenőrző kezeléseken mindenképp fontos lenne kiemelni a teljes kiőrlésű, enzimekben, probiotikumokban, nyomelemekben és vitaminokban gazdag étkezés fontosságát.

A dél-Karolinai és kaliforniai egyetemek kutatásai alapján jelentősen csökkenthető a további kezelések száma, és így az orvosi ellátás költsége is. 

-    Szívbetegek esetében 10.1%-kal
-    Akut szívroham esetében 12%-kal
-    Diagnózis nélkül, összességében 8.4%-kal csökkenthetőek a többszöri kórházi látogatások. 

A betegek kórházban tartózkodási ideje is 16%-kal csökkent, ez átlagosan 1.65 nappal kevesebbet jelent per fő. A kórházi kezelések költsége így 15.8%-kal csökkent, ez fejenként 3079 dollárral kevesebb kiadást jelent. 

Eddig az étrend-kiegészítők fogyasztását drágának és feleslegesnek tartotta a köztudat. Ám a kutatások azt bizonyítják, fogyasztásukkal nem csak időt, de a kórházi kezelések rövidülése miatt pénzt is spórolhat. Mint a példa is mutatja, igaz a mondás: amit megspórolsz az egészségeden, azt majd kifizeted a kórházi kezeléseid során, méghozzá többszörösen.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!