Elég gyakran növényekkel díszítjük az otthonunkat vagy az irodánkat, mivel a növények felfrissítik és természetesebbé teszik a környezetünket.

1. oldal:

Amellett, hogy kiválóan díszíthető velük az otthonunk, sok növény valójában javítja a térben a pozitív energiák áramlását, így az ember egész nap jól érezheti magát.
Ha a körülöttünk lévő tér negatív energiákkal van tele, akkor az embernek nincs lehetősége arra, hogy boldog és elégedett élete legyen.
Szerencsére azonban néhány speciális növény elhelyezésével csökkenthetők a negatív energiák otthon és az irodában is. Ez nem csak ránk lesz jó hatással, de a körülöttünk lévőkre is.

Alább 10 olyan növényről olvashat, amelyek bevonzzák a pozitív energiákat.

1. Szerencsehozó bambusz

Ha szeretné, hogy egészség, szeretet és szerencse áradjon az életébe, akkor válassza otthonra a szerencsehozó bambuszt (Dracaena braunii), ami egy beltéri növény.

Ez a növény Ázsiában évezredek óta a jó szerencse és a jólét szimbóluma.

A feng shui szerint ennek a hosszú, zöld növénynek a függőleges alakja a fa elemet reprezentálja. Ez az elem az életenergiára, a vitalitásra és a fizikai aktivitásra van hatással.

A növény szára, és levelei a bambusz szárára és leveleire emlékeztetnek, mivel hasonló kinézetűek és alakúak.

A szerencsehozó bambusz egy nagyon igénytelen növény. Helyezze a növényt a szoba azon sarkába (lehetőleg keleti vagy délkeleti), ahol kevés fényt kap, és nem éri közvetlen napfény. A szerencsehozó bambuszt tartsa üvegben, és a növény mindig álljon körülbelül 2,5 centiméteres desztillált vagy tisztított vízben.

Mindig páratlan számú szerencsehozó bambuszt tartson, mivel ezekről úgy tartják, a legnagyobb szerencsét hozzák.

Megjegyzés: Mivel a bambusz a Dracaena növények családjába tartozik, ezért mérgező növény a kutyák és macskák számára.

2. Pénznövény

Egy másik népszerű növény, amely a szobába helyezve bevonzza a pozitív energiákat, a pénznövény (Epipremnum aureum).  Ezt a gyönyörű növényt más néven arany pothosnak, vadászpalástnak, vagy ezüst szőlőnek is nevezik.

A feng shui szerint ez a növény elősegíti a pozitív energiaáramlást, ami aztán jó szerencsét és jólétet hoz a ház tulajdonosaira. Ezért ajánlják a legtöbbször azt, hogy ezt a növényt inkább a házban helyezzék el a tulajdonosok, ne pedig a kertben.

Ezen kívül a pénznövény megtisztítja a levegőt a benne található mesterséges kémiai anyagoktól, amelyek a bútorokról és a tisztítószerekből kerülnek a levegőbe.

Megszűri a benti levegőt, valamint friss oxigént juttat a levegőbe.

A pénznövény az évelő növények közé tartozik, és növeszthető kúszónövényként is. Levelei szív alakúak, eléggé igénytelen, ezért rendkívül könnyen tartható és szaporítható.

A pénznövényt mindig érdemes éles sarokba állítani. Így a növény képes enyhíteni a szorongást és a stresszt, valamint megszünteti a negatív gondolatokat. Másrészről, ha lehetséges, a növényt ne helyezze északkeleti sarokba, illetve a ház északi és keleti falaihoz.

Úgy tartják, hogy a növény hajtásainak felfelé kell mutatnia, így gazdagságot, és jólétet hoz a tulajdonosaira.

3. Zsálya

Ez a gyógynövény rendkívül jó gyógyhatásokkal rendelkezik, valamint képes megszüntetni a negatív rezgéseket is.

Olyan negatív érzésektől képes megszabadítani ez a növény, mint például a dühtől és a félelemtől. Ezen kívül pedig bevonzza a pozitív energiákat az ember otthonába és irodájába.

Észak-Amerikában van egy olyan hagyomány, amelyet "átfüstölésnek" neveznek. Ennek során az emberek fehér zsálya kötegeket égetnek el azért, hogy megszabaduljanak a negatív energiáktól.

Úgy tartják, hogyha az átfüstölés jó célból történik, és megadják hozzá a kellő tiszteletet, nagyban segíti a pozitív energiákat áramlását bennünk és körülöttünk.

Az ablakban tartott cserepes zsályától az egész ház kellemes illatú lesz. A zsálya levele jó hatással van az egészségre, mivel antibakteriális, gombaölő, fertőtlenítő, görcsoldó, vérzéscsillapító, szélhajtó, vízhajtó, hipoglikémiás hatásokkal bír, és ösztrogén is található benne.

Pozitív hatásai mellett zöld színével képes felfrissíteni otthonunkat és irodánkat is. Ha lehetséges, a zsályát ne helyezze nagyon száraz, vagy nagyon alacsony páratartalmú helyiségekbe.

4. Szent bazsalikom

A szent bazsalikom (ami a hindu kultúra és az ayurvédikus gyógyászat részét képezi) megtisztítja a levegőt a negatív energiáktól, valamint bevonzza a pozitív energiákat a környezetből.

Úgy tartják, hogyha otthonunkban vagy kertünkben bazsalikomot termesztünk, azzal spirituálisan gyógyítjuk a környezetünket. Ez azt jelenti, hogy így a bazsalikom jó hatással van a lakásban lévőkre is.

A bazsalikom azon kevés növény közé tartozik, amely napi 20 órán át termeli az oxigént és köti meg az olyan káros gázokat a környezetből, mint például a széndioxid és szénmonoxid. A legjobb az, ha a növényt otthona vagy kertje északi, keleti, vagy északkeleti falához vagy szobájába teszi.

A szent bazsalikom erősen antioxidáns hatású, valamint antibakteriális, gombaölő és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, így számos probléma kezelhető vele - egészen az egyszerű megfázástól a hörghurutig, vagy a láztól kezdve az emésztési problémákig minden.

A növény zsenge levelei természetesen ehetőek: fogyaszthatóak frissen, vagy tea is készíthető belőlük. A bazsalikom leveleivel továbbá megtisztítható a víz is. Ha a megtisztított vízzel körbehinti a lakást, azzal elősegítheti a pozitív energiák áramlását.

5. Orchidea

A feng shui szerint az orchidea egy olyan cserepes növény, amely bevonzza a pozitív energiákat. Azonban nem csak az otthonunkban képes javítani az energiaáramlást, de bennünk is - mind spirituálisan, mind fizikailag.

Az ókori görög az orchideát a termékenységgel és férfiassággal hozták összefüggésbe, ezért gyakran ajándékozták friss házasoknak.

Ez a tartós virágfajta gyönyörű, valamint sokféle alakban és méretben kapható, így bármelyik háztartás kiváló dísze lehet. Továbbá az orchidea édes és kellemes illata az ember kedvét is javítja.

Az orchidea, mint a többi növény is, elnyeli a széndioxidot, éjszaka pedig oxigént szabadít fel. Ezért aztán az orchideát érdemes a hálószobában elhelyezni.

Ez a virág szerencsére nem csak szép, de könnyű róla gondoskodni is, mivel azt szereti a legjobban, ha a földje mindig egy kicsit nedves.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!