11 étel, ami a hozzá hasonlító testrészt segíti

Dió – Agy

A dió nemcsak hasonlít rá, de jót is tesz az agynak. Kutatások bizonyítják, hogy a dió fogyasztása elősegíti az agy egészségét, mivel olyan agyat védő összetevőket tartalmaz, mint az E vitamin, a folsav, a melatonin, polifenolok és omega-3 zsírsavak. 

Répa – Szem 

Ha felszeletel egy répát karikákra, akkor látni fogja, hogy a rétegek milyen hasonlóak a szem szivárványhártyájához. A répa béta karotin tartalmaz, amit a test A vitaminná formál, ami nagyon fontos tápanyag a szem általános egészségéhez.  Az A vitamin hiánya könnyen vezethet száraz szemekhez, felduzzadt szemhéjhoz, szaruhártya fekélyhez és még vaksághoz is, ezért megéri szemmel tartani! 

Paradicsom – Szív

A szív probléma Amerika egyik legnagyobb gyilkosa, de ez a piros, szív alakú zöldség lehet a megoldás. Tanulmányok rámutattak, hogy a benne található likopin miatt csökkenti a szív betegségeinek kialakulását az e zöldséget fogyasztó férfiaknál és nőknél. Ha oliva olajjal és avokádóval keveri össze, az tizszeresére növeli a likopin feldolgozását a szervezetben. 

Avokádó – Méh

Az egészséges méh sok nő számára elsődleges szempont. Ha ebbe ön is beletartozik próbálja ki az avokádót. „Az avokádó remek folsav forrás” állítja Elizabeth Somer, bejegyzett dietetikus. „ A folsav bizonyítottat csökkenti a méhnyakdiszplázia esélyét, ami egy rák előtti állapot„.

Gyömbér – Gyomor 

A gyömbér gyökér , ami az emberi gyomorra hasonlít gingerolt és shogaolt tartalmaz, amik segítenek kezelni a hasfájást,enyhítik a hányingert és a gyomorinfluenzát.

Grapefruit – Mellek

A grapefruit olyan összetevőket tartalmaz, mint a limonoidok, amik segítenek a rákkal harcolni, mivel természet adta tulajdonságaik révén előidézik a rákos sejtek elpusztulását. A limonoidok citotoxicitást mutattak a végbél rákkal, a hasnyálmirigy rákkal, a máj rákkal, a neuroblasztómával és a leukémiával és még megannyi mással szemben. 

Bab – Vese

A vese bab gyógyítja és segíti a normális vesefunkció megtartását és pontosan úgy is néz ki, mint az emberi vese ( neve is innen ered) . A vesebab többféle ásványianyagot és vitamint is tartalmaz, emiatt általánosságban is jót tesz szervezetének. 

Olivabogyó – Petefészek

Az olivabogyó segíti a petefészek egészségét és müködését. Egy olasz kutatás arra mutatott rá, hogy azoknál a nőknél, akiknek étrendje gazdag volt olivabogyóban , 30 %-al kevesebb volt az esélye a petefészek ráknak. Az okok tisztázatlanok, de lehetséges, hogy az olajban lévő egészséges zsírok  segítenek elnyomni azokat a géneket, amik rákra hajlamosítanak. 

Zeller – Csontok

Ez a zöldség sokat segít abban, hogy erősek legyenek csontjai. A csontokban sok a nátrium és ez a zellerre is igaz. Ha nem fogyaszt elég nátriumot,akkor a szervezete a csontjaiból fogja elvenni azt, ami gyengévé teheti a csontokat.

Gomba – Fül

Ha félbevág egy gombát, az pontosan úgy néz majd ki , mint az emberi fül. A gomba segít jobban hallani, mivel sok benne a D vitamin. Emellett jót tesz a csontoknak, főleg annak a három aprócska csontnak, ami a fülben található és elősegíti a hallást. Ezek a legkisebb csontok a testben.

Édesburgonya – Hasnyálmirigy

Az édesburgonya segíti a hasnyálmirigy működését a benne található béta karotin kiválasztásával. Ez az antioxidáns védi a test szöveteit  (beleértve a hasnyálmirigyet is) az olyan károsodásoktól amik az öregedéssel vagy a rákkal vannak összefüggésben, emellett egyensúlyba hozhatja a glikémiás indexet is.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!