Az alábbiakban található 12 gyógymód a leghatékonyabb a orrszárazság kezelésében:

1. Fogyasszon rengeteg folyadékot: A test szövetei kiszáradnak a testnedvek felélése  miatt. Győzödjön meg róla, hogy nagy mennyiségű folyadékot visz be szervezetébe nap, mint nap,ezzel biztosítja az orr szöveteinek megfelelő mindennapos működését. Napi 8 -10 pohár víz elfogyasztása javasolt. 

2. Használjon petróleum zselét: Évtizedek óta a petróleumzselét számos különféle indokkal használták, beleértve a bőrgyógyító funkciót. Alkalmazza fültisztító pálcika segítségével, a petróleum zselé enyhíti a száraz orr tüneteit. 

3. Használjon párásítót: A környezet szárazsága az egyik leggyakoribb oka az orr szárazságának, ráadásul dugítja az orrt. A párásító csodákra képes a megelőzésben és enyhülést hoz azzal, hogy párásítja környezetét. 

4. Használjon mandula olajat: Ennek az olajnak rengeteg jótékony tulajdonsága van, az egyik ezek közül, hogy enyhülést hoz az orrszárazságban szenvedőknek. Keverjen össze mandula olajat aloe vera géllel és használjon fültisztító pálcikát az orra való felvitelhez. 

5. Próbálja ki a sót: A só és víz egyszerű keveréke nagyon hatékony lehet az orrszárazság kezelésében. Használjon házilag készült só spray-t az orrdugulás és orrszárazság enyhítésére. 
6. Használjon kókuszolajat: Ha bekeni orrlukát kókuszolajjal , az segít megelőzni az orr szárazságát és enyhíti a fájdalmat is, az által, hogy betömi a réseket, amely az orr sejtjei közt keletkeztek. 

7. Szezám olaj: A száraz orr hozadéka a fájdalom és a viszketés. Használjon szezámolajat kamilla illóolajjal keverve, hogy gyors enyhülést hozzon az orrszárazság tüneteire. 

8. Gőz: Ez a házi gyógymód csodákra képes az orrdugulás csökkentésében és az orrszárazság enyhítésében. Mielőtt gőzt inhalálna használjon kenőcsöt vagy hidratáló krémet, hogy még jobb eredményeket érhessen el. 

9. Kerülje a gyógyszereket: Ha bármiféle dugulást érzékel amikor az orvos által előírt gyógyszert használja, tudassa orvosával. Az orrjáratok szárazságát gyógyszerek is okozhatják, úgyhogy bizonyosodjon meg róla, hogy mindig rendesen hidratálja szervezetét.

10. Szaunázzon: Próbálja ki a szaunák rendszeres használatát, mivel ez enyhítheti az orrszárazságot. Fontos, hogy ne vigye túlzásba, mivel a túlzásba vitt szaunázás az orrváladék szivárgásához vezethet. 

11. Aloe vera gél: Ez egy remek eszköz arra, hogy az orrt hidratálja egy egész napon keresztül. Vigyen fel egy kis aloe verát az orr belsejébe egy vatta segítségével és hagyja hatni. 

12. Glicerin: Az orron belül enyhítheti a szárazság és  sebhelyek okozta fájdalmat. Tegyen pár cseppet az orrába, majd döljön hátra egy kis időre. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!