Véleményem szerint az alvás vagy legalábbis a pihenés egyike a kiegyensúlyozott életforma három alap pillérének, a másik kettő a hidratálás és a táplálkozás. Alváskor a lélek összekapcsolódik az univerzummal; tegye le a stimulánsokat és engedje meg elméjének, testének és lelkének a kapcsolódást, légzésen, keringésen és persze az álmokon keresztül.

A megfelelő tápláló vitaminok és ásványianyagok  mellett, amik segítik megnyugtatni az idegrendszert az alábbiakban öt olyan gyógynövényről olvashat, amik segítenek a tápláléknak, hidratációnak és a nap közbeni aktivitásnak önt a lehető legjobban szolgálni és elősegítik a pihentető alvást éjszaka. 

1. Zsálya – A természetgyógyászok a zsályát a gyógynövények királynőjeként tartják számon. A zsálya színes álmokat idéz elő, nyugtatja az emésztő és légúti rendszert emellett pedig gyulladáscsökkentő tulajdonságot biztosít, amig elősegítik a jó alvást. 

2. Levendula – Enyhe idegerősítő és antidepresszáns. A levendula egy nagyszerű gyógynövény ami csökkenti a szorongást és az álmatlanságot ,amik sokszor összekapcsolódnak. Hűsítő és nyugtató az idegrendszer számára. A levendula illata és zamata is mennyei, 

3. Orvosi macskagyökér – Erős idegerősítő, az orvosi macskagyökér nagyon hatékony kezelést nyújt az álmatlanság és más idegrendszerrel kapcsolatos problémák kezelésében azzal, hogy segít relaxálni az agynak és az izomrendszernek. Az orvosi macskagyökér egy hatásos feszültségoldó, amit kis adagonként hosszú távon lehet használni. 

4. Golgotavirág – Ez egy hatásos izomnyugtató és erős nyugtató, ami ezek mellett még a fájdalmat is enyhíti. Remekül kezeli az álmatlanságot és az orvosi macskagyökérrel egyetemben segít megállítani a kábítószerfüggőséget. 

5. Tulsi – A tulsi egy finom, de erős idegerősítő, ami segít megfiatalítani a testet. A tulsi támogatja az emésztő és légúti rendszert, mialatt nyugtatja az elmét és az érzékeket. Erős tisztító, ami növeli a tudatosságot és támogatja a kiegyensúlyozott életformát. 

Kapcsolódó megjegyzésként véleményem szerint a túl sok alvás vezethet lustasághoz. A meditációs pihenés alvással kombinálva a legjobban fiatalító és rendkívül hatásos az alapvető egyensúly megtalálásában. Amikor a test szuper tiszta és hamisítatlan, akkor nincsen szüksége sok alvásra. Ez a koncepció a kevés alvással függ az ember korától és véleményem szerint társulnia kell ritmikus, mindennapos meditációval.  Például, egy fiatal, növekvő gyermeknek nagyobb szüksége van az alvásra, mint a felnőtteknek, akik mondjuk a negyvenes éveikben járnak és akik az egyik legtevékenyebb részét élik az életüknek. Ezekben az években a gyögynövények, mint a zsálya, orvosimacskagyökér, tulsi, golgotavirág és levendula használhatóak tervszerűen a meditációs pihenés fokozására és az alvás hatákonyságának növelésére,valamint annak elérésére, hogy kevesebb alvásra legyen szüksége. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!