Ahhoz, hogy segítsen szervezetének hatékonyabban megszabadulni a megfázástól és annak tüneteitől, fogadja meg az alábbi jó tanácsokat és heverje ki a megfázást (és más fertőzéseket) a lehető leggyorsabban.

Fogyasszon könnyű ételeket

Amikor megfázással küzd fontos, hogy az emésztőrendszernek adjon egy kis pihenőt ezzel segítve szervezetét abban, hogy egy megfelelően működő, erős immunrendszert biztosítson. Ez azt jelenti, hogy próbáljon meg könnyű ételeket fogyasztani és ételei legyenek szobahőmérsékletűek, ne forróak. Ez segíti az emésztőrendszert az étel feldolgozásában.

Ajánlott a meleg levesek, friss gyümölcslevek, párolt zöldségek fogyasztása melegítő hatású fűszerekkel és a leveles zöldsaláták fogyasztása. 

Igyon gyógyhatású teákat

A gyógyhatűsú italok fogyasztása tökéletes felülkerekedni a megfázáson, mivel a melegítő , könnyen emészthető, antibiotikus természetük ezt lehetővé teszi. A kulcs az, hogy olyan gyógyteákat fogyasszon, amik nem helyeznek nyomást az emésztőrendszerre és a megfelelő immunválaszt váltják ki a szervezetéből. 

Pár megfelelő gyógynövény a teák elkészítéséhez a gyömbér, a fokhagyma, a kurkuma, a borsmenta, a kasvirág, pau d’arco gyökér és a kínai kúszómagnólia (schisandra). 

Próbálja ki az antibakteriális ételeket és gyógyteákat

Mivel a megfázás bakteriális fertőzés, a legjobb ha olyan ételekre és gyógynövényekre összpontosít, amelyek erős antibakteriális tulajdonsággal rendelkeznek, ezzel elősegítve azt, hogy ön természetes módon küzdhesse le a fertőzést. Pár remek antibakteriális növény és étel : 

- Fokhagyma
- Hagyma
- Kurkuma ( sárga gyömbérgyökér) 
- Gyömbér
-Citrom
- Cayenne bors
- Borsmenta
- Fahéj
- Szegfűszeg
- Vörösáfonya
- Bodza
- Kerti körömvirág
- Kasvirág
- Közönséges mahónia
- Aranygyökér
- Ziliz
- Orvosi medveszőlő
- Közönséges cickafark

Használja ezeket levesekhez, teákhoz, párolt zöldséges fogásokhoz és gyümölcslevekhez. Használhatja ezek illólajként párologtatóban vagy forró fürdőkhöz.

Töltse fel szervezetét C-vitaminnal

Az immunrendszert hatékonyan stimulálhatja a C-vitamin nagy dózisú fogyasztása ebben az időszakban. Ezt megteheti élelmiszerek fogyasztásán, vagy GMO mentes C-vitamin készítményeken keresztül. Pár olyan étel aminek fogyasztása ajánlott a C-vitamin szint növelése érdekében: 

- Camu camu ( piros bogyó)
- Acerola
- Guajáva
- Kaliforniai paprika ( a sárga és a piros a legjobbak)
- Kelkáposzta
- Kiwi
- Narancs
- Citrom
- Ananász

Használja azokat amik por állagúak ( camu camu, acerola ) tiszta vízben, a többit pedig egye meg vagy készítsen belőlük gyümölcslevet.

Kerülje az emésztést rossz irányba befolyásoló ételeket

Nagyon nehéz az, amikor már majdnem jól érzi magát, de valami mégsem az igazi. Kerülje el az olyan ételeket, amik befolyásolják az emésztést, lelassítva azt és ezzel táplálják a fertőzést. Annak érdekében, hogy kigyógyuljon a megfázásból elengedhetetlen, hogy elkerülje ezeket az ételeket és italokat, ellenkező esetben a fertőzés továbbra is a szervezetben marad és nem engedi megszüntetni a problémát. Egy rövid lista ezekről az élelmiszerekről:

- Tejtermékek
- Gabona termékek
- Szója készítmények
- Kukorica készítmények
- Kávé
- Cukor ( bármilyen formában)
- Hagyományosan nevelt marha,csirke és disznó hús.

Ezeknek elkerülése elősegíti önt ahhoz, hogy az emésztőrendszerére ne nehezedjen felesleges nyomás és ez által lesz elég ereje szervezetének az immunrendszere megfelelő működtetéséhez. Általánosan az ember ezeket a szabályokat betarva 24-48 óra alatt kitudja heverni a megfázást. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!