Úgy tűnik, hogy az emberek nagy része a teendők listáján igencsak a végére helyezi a fogak egészségét, pedig ha már megtörtént a baj, akkor nagyon sokba kerül helyre hozni a kárt. Azonban megvédeni a fogakat és megőrizni szépségüket csak egy kis pénz és egy rendszeres életmód kérdése. Lássunk is neki a az itt következő 7 (nagyrészt ön által is elkészíthető) trükknek, amik arra lettek tervezve, hogy segítsenek fogainak gyönyörűnek maradni.

A cukros üdítőitalok rabja? Mossa le őket!

A cukros üdítőitalok, a kóla , a szörp és a többiek a száját befedik savakkal, ami kimarja a külső rétegét a fogainak. Ezenfelül az üdítőitalokban található színezék hosszútávú foltokat hagyhat fogain. Ez azonban nem azt jelenti, hogy üdítőital ellenessé kell válnia. Mindössze annyit kell tennie ha legközelebb cukorral teli buborékos italt fogyaszt,kiöblíti száját egy kis vízzel. Ezáltal a kártékony hatások kevésbé fenyegetik majd. 

Tehát kortyoljon vizet és védje meg száját, emellett pedig használjon szívószálat, amikor megteheti. A szívószál elvezeti az italt a fogak mellett és észrevehető különbséggel csökkenti a fogak és a cukros italok találkozását. 

Fontolja meg a fogfehérítő tapasz használatát

Ez egy hatékony módszer arra, hogy fehérítse fogait, de csak arra használható, hogy eltűntesse a színezetet és a foltokat. A problémája van fogaival vagy ínyével, akkor a legjobb az, ha felkeresi fogorvosát. 

A fogfehérítő tapasz egy majdnem láthatatlan celofán szerű papír, ami a fogaira helyezve a rajta található fogfehérítő géllel fehéríti fogait. Ezek a tapaszok nagyon gyors hatást mutatnak a rendszeres használat során, de hatásuk nem túl maradandó. Mindent összevetve a fehérítő tapasz egy egyszerű lépés a fehérség felé.

Egyen almát!

A gyümölcsök, mint az alma, a körte és a guajáva nagyszerűek, mivel amikor beléjük harap a fogainak igazi királyhoz méltó tisztulásban van részük. Az almához és guajávához hasonló gyümölcsök fogyasztása tisztán tarthatja fogait. Emellett pedig ezek a gyümölcsök segít a nyál képződést a szájban, ami segít megvédeni a fogakat. 

Kapjon fel egy almát és tisztítsa meg fogait természetes módon.

Dohányzás miatti foltok

Mindenki tudja, hogy a dohányzás káros az egészségre, de nem csak az egészségre, hanem mosolyára is káros lehet. A dohányosoknak hosszú távon sárga fogai és sötétebb ajkai lehetnek. Ha ön dohányzik, szokjon le még ma és ne kezdje el újra, mivel a dohányzás az egyik legveszélyesebb a fogaira nézve. 

A dohányzás nemcsak a fogakat, de az körmöket is elszínezi. Mivel a füst elég erős foltot hagyhat, nemcsak a fogait,de a körmöket is megváltoztathatja. Mielőtt rágyújt a következő alkalommal, gondoljon ezekre.

Kávé és bor

Minden szerelmi történet szívfájdalommal jár, így van ez a kávé és a mi viszonyunkkal is. Azok akik nap,mint nap kávét fogyasztanak idővel foltokat fognak felfedezni fogaikon. Ez igaz a vörösbor fogyasztására is. Mindkét esetben a víz fogyasztása közvetlenül borozás vagy kávézás után sokat segíthet. 

Végezetül a mosolyának megőrzése csak az ön cselekvéseitől és döntéseitől függ. Ezekkel a tanácsokkal felszerelkezve helyezze első benyomását egy újabb szintre és ne felejtsen el mosolyogni!

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!