A legjobb illóolajok a légúti betegségekre

Szegfűszeg olaj

Ez az illóolaj görcsoldó és vírusölő tulajdonságokkal rendelkezik, csökkentheti az izmok feszültségét az asztmás roham közben és harcol a légúti vírusokkal szemben. Használja vaporizerrel vagy mécseses párologtatóval. Használhatja mellkas kenőcsként is, de mindenképp keverje össze egy szállító olajjal(oliva vagy szőlőmag olaj),mielőtt a mellkasba masszírozza. 

Borsmenta olaj

A borsmenta illóolaj dugulás elhárító és antihisztamin jellegű tulajdonságokkal rendelkezik, amik enyhíthetik az asztmarohamot. Egyesítsen 2 csepp borsmenta illóoljat egy csepp citrommal, 8 csepp levendula olajjal és 20 csepp szállító olajjal. 

Levendula olaj

Ez az illóolaj rendelkezik gyulladáscsökkentő és nyugtató tulajdonságokkal, amik segítenek megzabolázni az asztmát. A legjobban a közepes asztmarohamok során működik.A levendula olajat, mint asztma gyógyírt a legjobb, ha forróvízbe csepegtetve, a gőzt belélegezve használjuk. 

Oregánó olaj

Az oregánó olaj antibakteriális és gombaölő tulajdonsággal rendelkezik. Enyhíti a légzési nehézségeket az asztmás betegeknél rögtön miután belélegezték. Keverjen össze 25 csepp oregánó olajat, másfél dl vízzel egy permetező üvegben, spricceljen vele, majd lélegezze be a párát. 

Tömjén olaj

Ez az illóolaj magas köptető hatással és gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkezik. Eltávolítja a tolulást az orrjáratokban és a tüdőben, amiket az asztma okoz. Emellett a tömjén olaj küzd a stressz és a szorongás ellen. Csak masszírozza az olajat mellkasába, mintha mellkas kenőcs lenne, hogy enyhítse a tolulást. 

Eukaliptusz olaj

Az eukaliptusz olaj nagyon erős illattal rendelkezik, ami segít elhárítani a dugulást a légutakban. Az olaj eukaliptolt tartalmaz, ami felrepeszt minden váladékot és nyálkát a szervezetben és segít a légzés megkönnyítésében. Adjon pár csepp olajat a forró vízhez és inhalálja a gőzt, amit ebből a kombinációból kap ezzel feltárva a bedugult légutakat és nyugatva a tüdő görcsöket. 

Teafa olaj

Ez az illóolaj nagyon hatékony köptető a szervezetben található nyálkával szemben. A nyálka okozza a köhögést és a zihálást az asztmás betegeknél. Helyezzen egy tiszta arc törülközőt meleg vízbe, facsarja ki, majd csepegtessen pár csepp teafa olajat a nyirkos, meleg törülközőre. Lélegezzen a törülközőn keresztül, amíg az le nem hűl. Ismételje addig, amíg nem enyhül az állapot. 

Kamilla olaj

A római kamilla az egyik legnépszerűbb természetes beavatkozás az asztmával szemben. A relaxáló hatása, ami egyben jó  alvássegítővé is tesz, felelős azért, hogy relaxálja a légcsöveket, amik szűkíthetik a légutakat az asztmás roham közben. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!