Szabaduljon meg a felesleges víztől!

1. Gyógynövények

Édeskömény, gyömbér, fokhagyma és petrezselyem, ezek mind telis tele vannak fontos antioxidánsokkal és szinte bármelyik étkezésbe bele lehet őket illeszteni. Ezen gyógynövények fogyasztása lehetővé teszi a felgyülemlett víz elpárolgását a szervezetből, anélkül,hogy az dehidratáltsághoz vezetne. 

2. 30 perccel több extra alvás

Sajnos az emberek nem túl gyakran jutnak hozzá az ajánlott 8 óra alváshoz, általában sokan csak 5-6 órát tudnak aludni. Ha 30 perccel tovább alszunk, akkor több energiánk lesz az edzéshez, ami segít csökkenteni a víz okozta súlyfelesleget. 

3. Rózsaszirom víz

Elkészítéséhez adjon hozzá egy kis desztillált vizet egy serpenyőnyi rózsasziromhoz. Helyezze a tűzhelyre és párolja 15 vagy 20 percig, ameddig a szín lecsapolódik a szirmokból. Szűrje át a keveréket és fogyasszon legalább fél pohárnyit belőle üres gyomorra. Ez segít abban, hogy a keringési rendszerből lecsapolja a felgyülemlett vizet. 

4. Kardió edzés és felülések

Azok a mozgásformák, amelyek növelik a szívverést és felmelegítik a testet segítenek a víz mennyiséfgét egyensúlyba hozni a szervezetben, egy picit gyorsabban. Ezek a mozgások, beleértve a lépcsőzést ( vagy lépcsőző gépet) és a sétálást mind reggel, mind este szükségesek és segíteni fognak abban, hogy megszabaduljon a felgyülemlett víztől még az éjszaka alatt is. A megfelelő tartás segíti a vizet, hogy egyenlően áramoljon a testben, ezalatt pedig a felülések és a guggolások, amiket akár szabad időnkben is csinálhatunk tónusosabbá teszi az izmokat és gyorsan csökkenti a vízfelesleget. 

5. Petrezselyem tea

Egy remek alternatíva a kávéra, a petrezselyem tea biztosítja a megfelelő antioxidánsokat a víztől való megszabaduláshoz. Ennek a teának a napi legalább háromszori fogyasztása a szervezetet aktívan tartja és segít elkerülni a veszélyes dehidratációt. 

6. Almabor ecet

Ez a természetes vízhajtó segít megtartani a káliumszintet a szervezetben. Néha előfordul, hogyha azon dolgozunk, hogy szabaduljunk a vízfeleslegtől, akkor ezzel együtt káliumot is veszít a szervezetünk, de már 2 evőkanálnyi almabor ecet biztosítja azt a kálium mennyiséget, aminek segítségével a szerveztünk egészséges marad. 

7. Gyógynövény teák

Fogyassza ezt tej helyett, mivel az lassítja a vízfeleslegtől való megszabadulási  folyamatot. A gyögynövény teák, beleértve a citrom teát, zöld teát, kamilla teát és a gyógynövény fű teát. Ezek méregtelenítik a szervezetet és csökkentik a vízlerakódás okozta vízfelesleget. 

8. Káposzta lé

Annak ellenére, hogy nem arról ismert, hogy túlságosan finom lenne, joghurthoz hozzá lehet adni egy csipet borssal,hogy egyszerűbben legyen a fogyasztása. A káposzta segít megelőzni a vízfelesleg felszívódását és segít a belsőszerveknek megyógyulni a gyulladástól és a felfúvódástól. 

9. Görögdinnye

Kiváló forrása az A, B és a C-vitaminnak, valamint a magnéziumnak, a görögdinnye nemcsak segít a felgyülemlett vizet villámgyorsan eltávolítani a szervezetből, de emellett még fantasztikus ragyogást is ad a bőrünknek. 

Ezen ételek beleillesztése az étrendünkbe, valamint az ajánlott mozgások elvégzése segít abban, hogy csökkentsük a vízfelesleget a szervezetünkben, egészséges módon. Ezen ételek legtöbbje nagyon kicsi erőfeszítést igényel és mégis csökkentheti derekunk körfogatát, mivel eltünteti szervezetünkből a vízfelesleget és a csökkenti felfúvódást. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!