Szabaduljon meg a felesleges víztől!

1. Gyógynövények

Édeskömény, gyömbér, fokhagyma és petrezselyem, ezek mind telis tele vannak fontos antioxidánsokkal és szinte bármelyik étkezésbe bele lehet őket illeszteni. Ezen gyógynövények fogyasztása lehetővé teszi a felgyülemlett víz elpárolgását a szervezetből, anélkül,hogy az dehidratáltsághoz vezetne. 

2. 30 perccel több extra alvás

Sajnos az emberek nem túl gyakran jutnak hozzá az ajánlott 8 óra alváshoz, általában sokan csak 5-6 órát tudnak aludni. Ha 30 perccel tovább alszunk, akkor több energiánk lesz az edzéshez, ami segít csökkenteni a víz okozta súlyfelesleget. 

3. Rózsaszirom víz

Elkészítéséhez adjon hozzá egy kis desztillált vizet egy serpenyőnyi rózsasziromhoz. Helyezze a tűzhelyre és párolja 15 vagy 20 percig, ameddig a szín lecsapolódik a szirmokból. Szűrje át a keveréket és fogyasszon legalább fél pohárnyit belőle üres gyomorra. Ez segít abban, hogy a keringési rendszerből lecsapolja a felgyülemlett vizet. 

4. Kardió edzés és felülések

Azok a mozgásformák, amelyek növelik a szívverést és felmelegítik a testet segítenek a víz mennyiséfgét egyensúlyba hozni a szervezetben, egy picit gyorsabban. Ezek a mozgások, beleértve a lépcsőzést ( vagy lépcsőző gépet) és a sétálást mind reggel, mind este szükségesek és segíteni fognak abban, hogy megszabaduljon a felgyülemlett víztől még az éjszaka alatt is. A megfelelő tartás segíti a vizet, hogy egyenlően áramoljon a testben, ezalatt pedig a felülések és a guggolások, amiket akár szabad időnkben is csinálhatunk tónusosabbá teszi az izmokat és gyorsan csökkenti a vízfelesleget. 

5. Petrezselyem tea

Egy remek alternatíva a kávéra, a petrezselyem tea biztosítja a megfelelő antioxidánsokat a víztől való megszabaduláshoz. Ennek a teának a napi legalább háromszori fogyasztása a szervezetet aktívan tartja és segít elkerülni a veszélyes dehidratációt. 

6. Almabor ecet

Ez a természetes vízhajtó segít megtartani a káliumszintet a szervezetben. Néha előfordul, hogyha azon dolgozunk, hogy szabaduljunk a vízfeleslegtől, akkor ezzel együtt káliumot is veszít a szervezetünk, de már 2 evőkanálnyi almabor ecet biztosítja azt a kálium mennyiséget, aminek segítségével a szerveztünk egészséges marad. 

7. Gyógynövény teák

Fogyassza ezt tej helyett, mivel az lassítja a vízfeleslegtől való megszabadulási  folyamatot. A gyögynövény teák, beleértve a citrom teát, zöld teát, kamilla teát és a gyógynövény fű teát. Ezek méregtelenítik a szervezetet és csökkentik a vízlerakódás okozta vízfelesleget. 

8. Káposzta lé

One Daily multivitamin 90 db tabletta One Daily multivitamin 90 db tabletta Multivitamin

Annak ellenére, hogy nem arról ismert, hogy túlságosan finom lenne, joghurthoz hozzá lehet adni egy csipet borssal,hogy egyszerűbben legyen a fogyasztása. A káposzta segít megelőzni a vízfelesleg felszívódását és segít a belsőszerveknek megyógyulni a gyulladástól és a felfúvódástól. 

9. Görögdinnye

Kiváló forrása az A, B és a C-vitaminnak, valamint a magnéziumnak, a görögdinnye nemcsak segít a felgyülemlett vizet villámgyorsan eltávolítani a szervezetből, de emellett még fantasztikus ragyogást is ad a bőrünknek. 

Ezen ételek beleillesztése az étrendünkbe, valamint az ajánlott mozgások elvégzése segít abban, hogy csökkentsük a vízfelesleget a szervezetünkben, egészséges módon. Ezen ételek legtöbbje nagyon kicsi erőfeszítést igényel és mégis csökkentheti derekunk körfogatát, mivel eltünteti szervezetünkből a vízfelesleget és a csökkenti felfúvódást. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!