Milyen természetes alternatívái lehetnek a fájdalomcsillapítóknak?

Cayenne bors

A cayenne bors stimulálja az endorfin termelést és gyulladáscsökkentő hatóanyaggal rendelkezik. Általában kenőcsben feloldva használják, mivel blokkolja a P anyag átvitelét, mely a fájdalom üzenetet viszi az agyba.

Golgota virág

A golgota virág, angolul a „szenvedély virága”, bár szenvedélyesebbé nem tesz, de lelassítja a neurotranszmitter szerotonin és norepinefrin lebomlását. Próbálja ki görcsök, fejfájás, álmatlanság, izomgörcsök, idegzsába, övsömör és stressz esetén. A golgota virág fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, görcsoldó és altató hatású. 

Kurkuma

A kurkuma, másnéven sárga gyömbérgyökér népszerű összetevője rengeteg ételnek. Emellett pedig ezt a fűszert már évezredek óta használják gyulladás csökkentésre, valamint a kurkuma nem csak csökkenti a gyulladást, de segíti az emésztést is. Fogyasztásakor addjon hozzá cayenne borsot, amely segít a szervezetének a legtöbbet kihozni a kurkumából. 

Kratom

Ez a növény, amely gyors és természetes fájdalomcsillapító a legtöbb ember számára ismeretlen. A kratom érdekes múlttal rendelkezik, már a kezdeti éveiből is, ez a növény csökkenti a fájdalmat, növeli az energiát és emeli a szellemi teljesítményt az indonéziaiak körében. Sok ópiumfüggő használta a kratomot arra, hogy könnyebben elviselje az ópium megvonás tüneteit. 

Tömjén

Ennek a gyógynövénynek a forrása a tömjénfa. A fa gyantáját arra használják, hogy gátolja  a kémiai reakciókat, amik gyulladást és ezzel fájdalmat okoznak. Ajurvédikus tudósok már évtizedek óta használják a tömjént az izületi gyulladások, valamint a bél gyulladásos megbetegedéseinek kezelésére. 

Gyömbér

Ennek az apró gyökérnek a mindennapi étkezésbe való használata nem csak a hányingert segít leküzdeni, de elhárítja a gyulladást is. A gyömbér már évek óta gyakori és állandó szereplője az ázsiai, indiai és arab gyógyászati terápiáknak, amelyek a gyulladást, főleg az idült izületi gyulladást és a fekélyes vastagbélgyulladás kezelik. A gyömbért használhatja nyersen, kapszula formában, vagy akár teaként. 

Kapszaicin

A csilinövényben található kapszaicin, ami szintén egy tradicionális orvosság és most már elérhető a könnyen hozzáférhető perifériális neuropátia és krónikus váz-és izomrendszeri fájdalmak elleni kezeléseknél. Erősen kiválasztó, helyi érzéstelenítő hatással rendelkezik, ami igen hasznos a fájdalom csökkentésében és szintén rendelkezik gyulladáscsökkentő hatással, ami nagyon jól jön a fájdalom további csökkentése során. 

Ördögcsáklya

Az ördögcsáklya egy Dél-Afrikai növény, ami az elmúlt pár évszázadban  nagyon népszerű lett Europában. A növény rendelkezik gyulladáscsökkentő hatással és képes a fájdalom csökkentésére a fejfájás, az idült izületi gyulladás és a deréktáji diszkomfort esetében. 

Árnika

Ez a zseniális növényt kenőcs formájában remek hasznot tesz az intezív sportolás, akut sérülés vagy akár műtét után is. Az árnika egy jól ismert természetes fájdalomcsökkentő az atléták és jógik közt. Egy európai virágból származik és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, bár a gyógyító hatásának pontos forrása még mindig ismeretlen.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!