Természetes gyógymódok az aknés hegek eltávolítására

4. oldal: E-vitamin, kakaóvaj

10.    E-vitamin

Újabban felfedezték, hogy az E-vitamin az egyik leghasznosabb vitamin az emberi bőr számára. Alaposan hidratálja a bőrt és ezáltal a hegek és pattanások kevésbé lesznek feltűnőek. Az E-vitamin emellett segíti az A-vitamint a szervezetben, ez pedig a bőr egészségének fontos tényezője. Ha gyümölcsökön vagy ételeken keresztül fogyaszt E-vitamint, a zsírszövetek szívják fel azt. Ezek után ez az A-vitaminnal együttműködve puhává és tisztává varázsolja bőrét. Az E-vitamin hiány száraz és pattanásos bőrhöz vezethet. Tehát mindenképp ajánlott elegendő E-vitaminnal ellátni a szervezetet. Hogyan használja az E-vitamint az aknés hegek kezelésére?

Amire szüksége lesz:

-    E- vitamin olaj, vagy kapszula

Alkalmazási mód:

-    Gőzölje arcát, hogy megnyissa a pórusokat. 
-    Vegyen egy pár csepp E-vitamin olajat. Amennyiben kapszulát vett, törje fel és használja a benne található olajat.
-    Alkalmazza ezt a hegekre.
-    Masszírozza a területet gyengéd körkörös mozdulatokkal 10 percen keresztül, amíg az olaj be nem szívódik a bőrbe.
-    Hagyja rajta 15-20 percre.
-    Mossa le.
-    Naponta ismételje ezt meg.

Vigyázat: Amennyiben érzékeny a bőre, tesztelje egy kis területen az E-vitamin olajat, mielőtt használná azt.

11.    Kakaóvaj

A kakaóvaj, amelyet kakaóbabból készítenek, hatékony hidratáló és nem csak meggyógyítja a hegeket, de meg is előzi őket. 

Hogyan szünteti meg a kakaóvaj az akne hegeket?

1.    A kakaóvaj zsíros hidratáló és puhító hatású anyag. Testhőmérsékleten könnyen megolvad, ezáltal könnyen beszívódik a bőrbe. Nem csak a bőr felső rétegét érinti, de mélyen behatol a bőrbe, egészen a dermisig (az irhába a felhám alá), ahol vizet tud tárolni a bőr. A hidratált bőrön a hegek és a pattanások is kevésbé látszódnak. 
2.    A kakóvaj egyedi sajátossága, hogy nedvességet tud juttatni a bőr mélyebb rétegeibe, ezáltal hidratáltan tartva bőrét. A hidratált bőr pedig regenerálja és újra növeszti szöveteit. Az új, hegmentes szövet és bőr pedig pattanásmentes is lesz. Alkalmazza tehát naponta, hogy ezzel is segítse bőrét.
3.    A kakóvaj puhítja és hidratálja bőrét, emellett feszesíti és egyenletessé is teszi a bőrt, ezáltal a hegek kevésbé lesznek feltűnőek.

Amire szüksége lesz:

-    Kakaóvaj

Alkalmazási mód:

-    Este, lefekvés előtt mosson alaposan arcot sé törölje szárazra.
-    Gyengéden masszírozzon egy kevés kakaóvajat az arcbőrébe pár percen keresztül.
-    Hagyja rajta éjszakára.
-    Reggel mossa le.
-    Ismételje meg ezt naponta.
-    Nappal is alkalmazhatja ezt, de alkalmazzon kevesebb kakaóvajat, mert az zsíros hatást kölcsönöz a bőrnek.

A bőr megfelelő hidratálása az akne hegek eltávolításának első lépése. A kakaóvaj pedig az egyik leghatásosabb természetes hidratáló, amely a hegek gyógyítása mellet puhává és simává is varázsolja bőrét. 

A fenti gyógymódok mindegyike hasznos lehet, de bőrtípustól függ, hogy melyik lesz hatásosabb. Legyen türelemmel és alkalmazza a gyógymódok valamelyikét, és idővel komoly javulást tapasztalhat. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!