A barna kámfor olaj jótékony hatásai

1. Egészséges bőr: 

Az olyan ritka és irritált bőrproblémák is kezelhetőek a barna kámfor olaj használatával, mint a rovarcsípések, viszketés, ekcéma, herpes labialis, kirepedezett ajkak és kisebb égések, valamint a pattanások és mitesszerek. A legtöbb pattanás-, mitesszer- és szemölcs elleni készítmény barna kámfor olajat tartalmaz, azonban beszéljen egy bőrspecialistával, mielőtt használni kezdené. Az olaj hígított változatban azonnali enyhíti az érintett területen érzett fájdalmat. Csak mérsékelten használja az olajat.

2. Enyhíti a fájdalmat:

Mivel méregtelenítő hatású, a barna kámfor olaj enyhíti a reumás és ízületi gyulladásos fájdalmakat. Ha megdagad a lába, hatékonyan használhatja ezt az olajat az azonnali hatás érdekében. Régebben, mikor még nem voltak fájdalomcsillapító balzsamok és olajok, az emberek gyógynövényeket és barna kámfor olajat kevertek össze és vittek fel az érintett területre.

3. Légzési problémák:

A barna kámfor olaj felszakítja a slejmet, erős szaga miatt pedig közvetlenül bejut a légzőszervekbe. A legtöbb slejmet felszakító termékben barna kámfor olaj is található.

4. Görcsoldó:

A barna kámfor olaj kiváló görcsoldó, mivel azonnal enyhíti a fájdalmat és a görcsöket, valamint hatékonyan kezelhető vele a görcsös kolera is. Ha gyomorfertőzést kapott valamilyen ételtől, használjon barna kámfor olajat. Ehhez csak alapként kell használni ezt az olajat a gyógyszer elkészítéséhez, így hatékonyan enyhíthetőek a görcsös panaszok.

5. Nyugtató hatású:

Ez a gyógynövény nyugtató és frissítő hatású. Keverjen néhány csepp olajat a fürdővizébe, így könnyebben ellazul és megnyugszik majd. Az olaj illata enyhíti a stressz és az idegességet is. Az olaj ezen kívül felhasználható arcpakolásokban és masszázsolajként is.

6. Orvosságok alapanyaga:

Mint már fentebb említettük, ez az olaj sokféle orvosság alapanyag lehet. Az olyan olajok, mint a bazsalikom, kamilla, orvosi citromfű és levendula olaj hatékonyan kikeverhető a barna kámfor olajjal. Mindezeket az olajokat nagyon hatékonysággal használják az aromaterápiában is.

Figyelem:

Habár a barna kámfor olaj bizonyítottan nagyon jó hatással van a szervezetre, érdemes figyelni a használatára, mivel képes rendkívüli szomjúságot, hányást, mérgezést, stb. okozni. Mindig használja mérsékelten és az előre felírt mennyiségek szerint, így elkerülheti ezeknek a tüneteknek a kialakulását.

A barna kámfor olaj jótékony hatásai röviden:

1.    Serkenti az emésztést és a vérkeringést.
2.    Csökkenti a stresszt és az idegességet.
3.    Enyhíti a gyomorproblémákat.
4.    Hatékonyan használható a görcsös kolera kezelésére.
5.    Kezelhető vele a gyulladás.
6.    Vágykeltő hatású.
7.    Enyhíti a fájdalmat.
8.    Enyhíti az emésztési problémákat és könnyíti a légzést.
9.    Kiválóan fertőtleníthető vele a padló.
10.    Kezelhető vele az epilepszia és az influenza is.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!