1. Finom illatú:

A ciprus olaj illata pezsdítő és fás, amely nyugtató hatással van az elmére. Ezen kívül ezzel a férfias, fűszeres illattal könnyedén helyettesíthető bármelyik bolti dezodor is.

Az olaj jó hatással van a légzőszervekre, mivel megszabadít a slejmtől. Hatékonyan kezelhetőek vele a megfázás és a légúti fertőzések tünetei. Az olaj belélegzésével ugyanis energiával látja el a szervezetét a betegségekkel szemben.

2. Pattanások:

A pattanásos, zsíros bőr jól kezelhető a ciprus olajjal. Mivel az olaj fertőtlenítő hatású, ezért segít megszabadulni a pattanásoktól és feszesíti a bőrt. Eltávolítja a bőrről a felesleges faggyút, valamint hidratálja a bőrt és a hajat is.

3. Sebekre:

A ciprus olaj fertőtlenítő hatású, ezért külsőleg és belsőleg is kezelhetőek vele a sebek. Az olajban lévő kamfén segíti a sebek gyógyulását. Ezen kívül a ciprus olajat fertőtlenítő hatású krémekben és testápolókban is használják.

4. Vizeletürítés:

A ciprus olaj vizelethajtó hatású, így alapvetően a vizeletürítés által távolítja el a méreganyagokat a szervezetből. Serkenti a túlzott víz ürítését, és csökkenti a duzzanatokat.
Az olajjal a fogyás is segítheti, mivel a ciprus olaj csökkenti a vérnyomást és tisztító hatással van a szervezetre.

5. Fájdalomcsillapító:

A ciprus olaj enyhíti a menstruációs fájdalmakat, valamint az ízületi fájdalmat és az izomfájdalmakat. Az olajjal sokféle görcs is kezelhető, amelyek a gyomrot, beleket, légző- és más szerveket is érinthet.

6. Vérzéscsökkentő:

A vérzési problémák hatékonyan csökkenthetőek a ciprus olajjal, mielőtt komolyabbá válnának. Az olaj ugyanis összehúzza a vérereket, valamint gyógyítja a vérzést a visszereknél és az aranyérnél. Ezen kívül szabályozható vele az erős menstruációs vérzés, az orrvérzés és a sebek vérzése.

7. Egészséges máj:

A ciprus olaj segít abban, hogy a máj egészséges maradjon, és ne fertőződjön meg. Az olaj szabályozza az optimális epetermelést, így a máj megfelelően működhet.

8. Gőzfürdőben használva:

A ciprus olaj gőzfürdő során használva megszünteti a kimerültséget és serkenti a vérkeringést. Csökkenti a gyulladást, valamint az izzadás által megszabadít a felgyűlt méreganyagoktól. Ezen kívül a bőrfertőzésekre is jó hatással van.

9. Alvás:

Néha egy érzelmi traumának vagy nagyobb sokknak hosszan tartó hatása lehet az egyénre. A ciprus olaj megnyugtatja és ellazítja a szervezetet, így az ember képes szembenézni és kezelni az érzelmeit.

10. Tetvek ellen:

Az olajat tetű elleni samponokban is használják. Mivel az olaj antibakteriális és vírusölő hatású, sokféle antimikrobiális anyagban fontos alapanyagnak számít.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!