5 hatásos otthoni gyógymód a deréktáji fájdalomra

Kurkuma

A kurkuma egy nagyon hatékony otthon is megtalálható orvosság a deréktáji fájdalom kezelésére. A kurkuma erős gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkezik, ami segít csökkenteni a deréktáji fájdalmat. Azonban ajánlott, hogy a kurkumát szájon keresztül fogyassza, ételéhez hozzáadva és ne közvetlenül a bőrre vigye fel. Ez azért fontos, mert a kurkuma a bőrt sárgára színezi, amit nehéz utána rendesen lemosni. 

Gyömbér

A gyömbér az egyik leggyakrabban használt házi orvosság a deréktáji fájdalom kezelésére. A gyömbérben kimutathatók az erős gyulladáscsökkentő tulajdonságok, amik egy nagyon hatásos házi orvossággá teszik ezzel a problémával kapcsolatban. A deréktáji fájdalom kezeléséhez zúzzon össze gyömbér és gyűjtse össze a belőle kipréselődött levet. Adja a kipréselt levet egy kis olivaolajhoz és masszírozza bele bőrébe, majd hagyja rajta egy éjszakán keresztül. Reggel meleg vízzel öblítse le. 

Fokhagyma

A fokhagyma is egy nagyon eredményes otthon elkészíthető gyógyszer a deréktáji fájdalom kezelésére. A fokhagyma erős gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkezik, ami csökkenti a fájdalamt és a duzzanatot. A deréktáji fájdalom kezeléséhez a szakértők szerint vigyen fel fokhagyma pasztát a derekára, majd hagyja rajta 30-45 percig. A fokhagyma pasztát naponta többször is használhatja a derekán. Mindig használjon melegvizet a lemosásnál.

Vegyen egy forró fürdőt

Ha több, mint 24 óra eltelt a sérülés elszenvedése után, akkor a jég sajnos nem fog segíteni a gyulladás és a fájdalom csökkentésében. Az első nap után a forróság talán segít növelni az izmok ruganyosságát , ezért próbáljon meg ázni egy kádnyi forró vízben 20 percre, vagy még többre. A várandós nőknek azonban nem ajánlott a forró kádban való hosszas ücsörgés,mivel ha a test hőmérséklete 37 fok fölé emelkedik az születési rendellenességekhez vagy vetéléshez vezethet. Ha ön várandós keresse fel orvosát és kérdezze meg őt, mielőtt forró fürdőt venne. 

Masszíroztassa meg magát

Ha ön olyan szerencsének örvend, hogy van egy házastársa, barátja vagy szobatársa, kérje meg őt vagy őket, hogy masszírozzák meg önt. Amikor arccal lefelé fekszik az ágyon vagy a kanapén kérje meg masszőrjét, hogy gyúrja át az izmokat a hátán. Néhány masszőr házhoz is elmegy, ha úgy érzi, hogy képtelen elmenni hozzájuk. Nézzen körül az interneten vagy kérdezze meg orvosát vagy barátait arról, hogy kihez érdemes elmenni. 

A deréktáji fájdalom az alábbi 11 esetben sokkal nagyobb eséllyel alakulhat ki:

Az irodai dolgozók nagyobb eséllyel szenvednek deréktáji fájdalomban
A szellemileg leterhelő munka okozhatja
Várandósság- a várandós asszonyok nagyobb eséllyel szenvednek a hátfájástól.
Az ülő életmódot folytató emberek
Kor- Az öregebb felnőttek jobban hajlamosak a hátfájásra, mint a fiatal felnőttek, vagy a gyerekek
Szorongás
Depresszió
Nem- a hátfájás jóval gyakoribb a nőknél, mint a férfiaknál
Elhízás/Túlsúly
Dohányzás
Kitartó fizikai igénybevétel ( főleg, ha ez nem megfelelően történik)
Fárasztó fizikai munka

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!