A fenyő illóolaj olyan színtelen vagy világossárga olaj, amely jótékony hatásokkal rendelkezik.

1. Bőrápoló olaj:

A fenyő illóolaj kiváló hatással van a bőrre. Ha szebbé szeretné tenni a bőrét, használjon fenyő illóolajat. Ez megvédi a bőrt az öregedéstől, a ráncoktól, szarkalábaktól és sötét foltoktól. Ezen kívül számos bőrfertőzéssel felveszi a harcot, mint például a pattanásokkal, ekcémával, pikkelysömörrel, fekélyekkel és más bőrbetegségekkel. A fenyő illóolajjal pár napon belül megszüntethetőek ezek a problémák.

2. Antioxidánsokat tartalmaz:

A fenyő illóolaj nagy mennyiségben antioxidánsokat tartalmaz. Teljesen megtisztítja a szervezetet és a vért. Az olajjal hatékonyan eltávolíthatóak a méreganyagok a szervezetből, illetve a szabadgyököktől is véglegesen megszabadulhat. Az olaj segít abban, hogy a bőre puha, sima és fényes maradjon.

3. Kozmetikai szerekben is használják:

A fenyő illóolajat a kozmetikai szerek elkészítésénél is használják. Édes aromája miatt számos illatosított termékben és parfümben használják. Ezen kívül a fenyő illóolaj megszabadít a tetvektől is. Sokszor használják masszázsolajként és fürdőolajként, valamint elsődleges hozzávalója a szappanoknak és más tisztálkodási termékeknek.

4. Gyorsabban gyógyuló sebek:

A fenyő illóolaj hatékonyan használható a sebek fertőtlenítéséhez. Ezen kívül kezelhetőek vele a vágások és mindenfajta kisebb sebek. Mivel gombaölő hatású, felveszi a harcot a gombás fertőzésekkel. A fenyő illóolajjal kezelhetőek a mélyebb külső vágások is.

5. Fertőzések:

A fenyő illóolaj olyan természetes anyag, mellyel megszüntethetőek a fertőzések, például a húgyúti fertőzés. Mivel antibakteriális hatású, mindenfajta fertőzéssel szemben védettséget nyújt.

6. Egészséges szem:

A fenyő illóolaj kiválóan hat a szemekre, mivel meggátolja a makula degeneráció kialakulását és jelentősen javítja a látást. Ezen kívül számos látásprobléma kezelhető vele, és biztosítja, hogy a szem egészséges maradjon.

7. Megszünteti a stresszt:

Az illóolaj megszünteti a mentális stresszt és segít abban, hogy el tudjon lazulni és megnyugodjon. Felveszi a harcot a pajzsmirigy problémákkal, valamint felfrissíti és megfiatalítja. Az olaj segít abban, hogy javuljon a koncentrációja és a memóriája is.

8. Csökkenti a fájdalmat:

A fájdalom megszüntethető fenyő illóolaj segítségével, legyen az ízületi fájdalom, ízületgyulladás vagy reumás probléma. A fenyő illóolaj gyulladásgátló hatású is, amely csökkenti a bőr kivörösödését és a duzzanatot. A fájdalom enyhítése érdekében csak vigyen fel olajat az érintett területre.

9. Serkenti az anyagcserét:

A fenyő illóolajjal kitűnően lehet fogyni, mivel azonnal serkenti az anyagcserét és az aktivitás szintjét. Ezen kívül a bélproblémák is kezelhetőek vele. Mivel vizelethajtó hatású, eltávolítja a felesleges vizet a szervezetből, vizelet formájában. A vizelettel a méreganyagok is távoznak a szervezetből, így az olaj segít abban, hogy a vesék is egészségesek maradhassanak. A fenyő illóolajat az ételmérgezés kezelésére is használják, mivel más olajaknál gyorsabban kiüríti a méreganyagokat a szervezetből.

10. Légzési problémák:

A fenyő illóolajat gyakran használják a megfázás és köhögés elleni gyógyszerek elkészítésekor. Az olaj köptetőszer, ezért fellazítja a nyálkát és a slejmet a légzőszervekből, és megkönnyíti a légzőszervek tisztulását.

A fenyő illóolaj felhasználása:

11. Rovarriasztó:

A fenyő illóolaj megvédi a ruhákat a molyoktól, ehhez csak csepegtessen 10 csepp olajat egy darab fára, és helyezze a szekrénybe, amelyben a ruhákat tartja.

12. Légfrissítő:

Adjon négy csepp fenyő illóolajat egy csésze vízhez. Ez finoman illatozik majd a szobában.

13. Masszázsolaj:

Használjon fenyő illóolajat az edzés előtt és után. A keverékhez akár boróka és rozmaring olajat is adhat.

14. Ízesítéshez:

A fenyő illóolajat számos alkoholos ital, péksütemény, puding, zselatin, sütemény és fagyasztott desszert elkészítéséhez használják.

Figyelem:

A fenyő illóolajat soha ne fogyassza el, mivel az olaj károsíthatja a veséket. Emiatt azoknak sem tanácsos használniuk, akiknek veseproblémáik vannak. A fenyő illóolaj irritációt okozhat az érzékeny bőrön, ezért mindig hígítsa fel használat előtt. Az olajat a gyerekeknél is időseknél nem tanácsos használni, mivel az olaj irritációt okozhat, valamint magas vérnyomást.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!