A következő felsorolásból kiderül, hogyan hat jótékony hatással a glicerin az ajkakra.

1. Puhává teszi őket:

Mint már említettük, hidratáló tulajdonságai miatt a glicerinnel kiválóan kezelhetőek a száraz, kicserepesedett ajkak. Ez különösen télen jó, mikor az ajkak néha annyira kiszáradnak, hogy akár vérezhetnek is.

2. Rózsaszín ajkak:

Ha a dohányzás vagy más miatt sötétebbek az ajkai, akkor használjon minden nap glicerint, így az ajkak hamarosan szép rózsaszín árnyalatot kapnak. Mielőtt lefeküdne, jól kenje be az ajakakat glicerinnel, ezáltal rövid időn belül megfigyelheti a változást.

3. Hidratál:

Az ajkaknak is sok törődésre van szüksége, csakúgy, mint a bőrnek. Fontos, hogy egész nap hidratált maradjon, ezáltal marad szép és egészséges. A glicerin azért jobb választás bármelyik ajakbalzsamnál, mert segít abban, hogy az ajkak egész nap hidratáltak maradjanak.

4. Megakadályozza az ajkak kicserepedését és vérzését:

A száraz ajkakkal járó leggyakoribb problémák egyike az ajkak kicserepedése, hámlása, és vérzése. Sok esetben ezek folyamatosan zavaró problémává válhatnak. A glicerinnel azonban kezelhetőek az ajkak és megakadályozható ezeknek a problémáknak a kialakulása is.

5. Késlelteti az öregedés jeleit:

Csakúgy, mint az arcbőrön, az öregedés jelei lassan az ajkakon is megjelennek. A szarkalábak és szépséghibák ugyanis nem csak a bőrt érintik. A glicerin azonban megakadályozza ezek kialakulását, így az ajkak puhák és rugalmasak maradnak.

6. Megakadályozza az irritációt:

Ha az ajkak rendkívüli módon kiszáradnak, akkor irritáció léphet fel. Ez a probléma kezelhető és megelőzhető a glicerin használatával. Ezt a problémát ugyanis glicerinnel lehet a legjobban orvosolni.

7. Szájfekély és herpesz:

A szájfekély és a herpesz olyan problémák, amiket gyakran gyógyszerekkel kell kezelni. Egy jobb és biztonságosabb alternatíva azonban a glicerin. Külsődlegesen használva nagyon hatékonyan megszüntethető vele a fekély, valamint a herpesz is.

8. Eltünteti a szépséghibákat:

Az ajkak pigmentációja sok embert érint. Kialakulásáért felelhet a nap, a smink és a nem megfelelő ápolás is. A glicerinnel eltávolítható a pigmentáció az ajkakról, amik így egészségesnek és ápoltnak fognak tűnni.

9. Eltávolítja az elhalt hámsejteket:

A glicerin képes eltávolítani az elhalt hámsejteket az ajkakról. Ha minden éjszaka használja, akkor a glicerin eltávolítja az elhalt hámsejteket és segíti az új sejteket létrejöttét. Ha az elhalt hámsejtektől megszabadul, akkor biztos lehet benne, hogy az új sejtek növekedés serken, így az ajkak nagyszerűen fognak kinézni.

10. Egészséges ajkak:

A glicerin használata az egyik legjobb módja annak, hogy az ajkai egészségesek maradjanak. Mivel képes hidratálni és puhítani az ajkakat, valamint megakadályozza a kiszáradását és meggátolja a különféle problémák kialakulását, ezért az egyik legfőbb jótékony hatású anyag. Ha rendszeresen használja, akkor az ajkai biztosan kiváló állapotban maradnak egész évben.

Mint látható tehát, a glicerin számos jótékony hatással van az ajkakra. Ha naponta használja, akkor nem csak az arcbőréről gondoskodhat megfelelően, de az ajkairól is.

A glicerin használata:

Ha puha és rózsaszín ajkakat szeretne, akkor a glicerinnél nem találhat jobbat. Ezzel kezelhető még legjobban a sötét és kicserepesedett ajak is. A használata egyszerű és nem okoz sok bonyodalmat. Alább olvashat pár tippet arra vonatkozóan, hogyan használja a glicerint úgy, hogy az a legjobb hatással legyen az ajkaira.

1.    A glicerin nagyon jól hat együtt a citromlével, akár az arcán, akár az ajkain szeretné használni. Keverje össze a hozzávalókat, így kezelheti a keverékkel a száraz, kicserepesedett ajkakat, és megakadályozhatja az ajkak hámlását és vérzését.

2.    A legjobb, ha a glicerint este vagy éjszaka használja. Ezáltal a glicerin alvás közben fejti ki a jótékony hatását, vagyis hidratálja az ajkait, így másnap jóleső érzéssel ébredhet.

3.    Ha át szeretné bőrradírozni a kicserepesedett ajkait, keverjen össze repceolajat glicerinnel. Ez a keverék csodákat művel, méghozzá elég rövid idő alatt.

4.    Mindennapos használatra ajánlott még a glicerinből, mézből és citromléből készült keverék is, amely hidratálja és puhítja az ajkakat.

5.    Ha minden nap kirúzsozza a száját, azzal is sötétebbé teheti az ajkait. Ennek megelőzése érdekében használjon egy kis adag glicerint a rúzs felvitele előtt. Ezzel nem csak megvédi az ajkakat a besötétedéstől, de hidratálja is őket, ezáltal a rúzs könnyebben felvihető.

6.    Elkészítheti házilag a saját ajakbalzsamát is. Ehhez keverjen össze glicerint tiszta shea vajjal, ezek az alapanyagok ugyanis mind jó hatással vannak az ajkakra. Adhat hozzá olyan anyagokat is, mint a méz, repceolaj, stb., ezáltal megakadályozza a további problémák kialakulását és segít abban, hogy az ajkak egészségesek maradjanak.

A glicerinben az a nagyszerű, hogy nem feltétlenül kell más anyagokat hozzáadni ahhoz, hogy jótékonyan hasson. Már önmagában is kiválóan hat, mivel biztosítja, hogy az ajkak szépek és egészségesek legyenek.

A glicerin rendkívül jó hatással van a bőrre és a hajra, ezért sokféle termékben megtalálható hozzávaló. Mindenféle bőrtípussal rendelkező ember használhatja: még az is, akinek érzékeny a bőre, aggodalom nélkül választhatja. Az ajkak esetében nincs szinte más, ami olyan jó hatással lenne rájuk, mint a glicerin. Ha szeretné, hogy az ajkai egészségesek maradjanak, nem kell drága ajakbalzsamokat és más termékeket vásárolnia a boltokban. Egyszerűen csak használjon glicerint minden nap, ezáltal az ajkai puhák, rózsaszínűek és kívánatosak maradnak majd egész évben.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!