Mire használhatjuk a kék varádics olajat?

1. Stressz:

A kék varádics olaj segít a stressz megszüntetésében. Csökkenti a szorongást és nyugtatja a lelket. A legfontosabb, hogy az olaj édes, virágos aromájának belélegzésével ellazul a szervezet, főleg irritációs tünetek esetén.
Mivel nyugtató hatású, pihenjen le, és egyszerűen csak hagyja, hogy az olaj kifejtse a hatását a szervezetében.

2. Túláradó érzelmek:

Ha túláradnak magában az érzelmek, akkor mindenképp teret kell nekik engednie, hogy visszanyerje a lelke természetes egyensúlyát. A kék varádics olaj kiegyensúlyozza az érzelmi energiákat, így sokkal jobbá válhat az érzelmi élete.
Ha kezdi elveszíteni a fejét, használjon egy kis varádics olajat, így megnyugtathatja és ellazíthatja a szervezetét.

3. Könnyedebb légzés:

Az olaj használatával könnyebben, szabadabban és jobban tud majd lélegezni. A kék varádics olaj jó hatással van a légzőszervekre, ezért hasznos az asztma és bármilyen felső légúti allergia kezelésében. A legjobb eredmény elérése érdekében lélegezzen be néhány csepp olajat egy kendőn keresztül.

4. Leégés:

A leégés és a károsodott bőr nem csak rosszul néz ki, de eléggé fájdalmas is. A kék varádics olaj azonban nyugtatja a bőr, ezért sokszor használják a bőrápolás során.

Hatékonyan kezelhető vele a napégés, gyulladt vagy károsodott, égett bőr, és a különböző horzsolások. Az olaj ezen kívül nyugtatja a száraz, viszkető bőrt, és a bőrgyulladást is.

5. Allergia:

A különböző anyagokra érzékenyeknél sokféle reakció alakulhat ki az allergia miatt. A kék varádics olajjal jobban kontrollálhatóak az allergiás reakciók, mivel az semlegesíti és szabályozza a hisztamin termelést.

6. Baktériumok:

A vírusok, baktériumok, gombák és más paraziták elég könnyen be tudnak jutni a szervezetbe. A kék varádics olaj azonban erős antimikrobiális hatásokkal rendelkezik, ezért hatékonyan távolt tarthatóak vele a káros baktériumok. A növény önmagában túl mérgező lenne a fogyasztásra, azonban az olaja hígított változatával akár a bélférgek is elpusztíthatóak.

7. Csótányok:

Az olaj, amellett, hogy antimikrobiális hatású, rovarölő szer is. Az olaj erős és szúrós aromáját nem szeretik a háztartásban fellelhető rovarok, szúnyogok és csótányok. Spray-vel vagy párologtatóban használva így távol tarthatja a hívatlan vendégeket. 

8. Lábfájás:

Ha meghúzta a bokáját vagy fájnak az izmai, használjon kék varádics olajat, amely enyhíti az izomhúzódást. Az olajjal hatékonyan kezelhető a reuma, ízületi gyulladás és isiász is. Ehhez csak hígítsa fel az olajat egy más bázis olajjal, és vigye fel az érintett területre.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!