Mire használható a lótuszolaj?

1. A spiritualitás jelképe:

A lótusz szent növény a hinduk, buddhisták és egyiptomiak körében. A növény az új fényt és a nap kezdetét jelképezi, amely a sötétséget vagy a véget követi.

A lótusz ezen kívül a termékenység, az újjászületés, a tisztaság és a béke szimbóluma. A lótusz olaj jó hatással van a lélekre.

2. Édes illatú:

A lótusz olaj édes, földes, intenzív virág és lágy illatú. Egy kissé mézes és fűszeres beütése miatt még gazdagabb az olaj gyümölcsös illata.
Az olajat a megfelelő mértékben kell felhígítani, hogy megkapjuk a tökéletes illatot. Ha túl tömény, az édeskés illat akár keserűvé is válhat. A lótusz olaj összekeverhető más hordozó olajakkal, például édes mandulaolajjal vagy jojoba olajjal.

3. Megvilágosodás:

A megvilágosodás eléréséhez a kék lótusz olaj a legmegfelelőbb. Az olaj ugyanis pozitív hatással van a test energiapontjaira, vagyis csakráira.

4. Vágyfokozó:

A lótuszolaj jó hatással van az ösztönökre is, így a szexuális csakrára. Segít kiegyenlíteni az energiákat, így kiegyensúlyozottabb lesz.

5. Meditáció:

A lótusz olajjal könnyebb meditálni, mivel az olaj elősegíti a meditációs állapotot, megnyugtatja és kitisztítja az elmét.

6. Őszülés:

A lótusz olajjal kezelhető a korai őszülés is. A kutatók szerint az olaj stimulálja az őszülő hajban a melanin szintézist. A melanin pedig az a pigment, mely a haj színéért felelős.

Ezáltal a lótusz olaj meggátolja az őszülés kialakulását, mivel szabályozza a haj melanin-tartalmát.

7. Nyugtató hatású:

A lótusz olaj kiváló és hatékony nyugtató hatású olaj. Ellazítja az idegrendszert, így ha valami zavarja, vagy erős fájdalmai vannak, az olaj megoldást jelenthet a számára.

8. Gyönyörű bőr:

A lótusz olaj fertőtlenítő hatású olaj, ezért kezelhetőek vele a pattanások és szépséghibák, ezen kívül az illata is jó.

9. Egészséges szív:

A lótusz olaj jótékony hatással van a szív- és érrendszeri panaszokra. Mivel értágító és vérnyomáscsökkentő hatású, ezért hozzájárul a magas vérnyomás csökkentéséhez és ahhoz, hogy a szív- és érrendszer egészséges maradjon.

10. Éhségrohamok:

A lótusz olajtól biztosan éhes lesz, mivel az olaj étvágygerjesztő hatással bír, így nem csak a táplálék befogadására készíti fel a gyomrot, de javítja az étvágyat is.

Az olaj ezen kívül serkenti a gyomornedvek termelését, ezért kifejezetten jótékony hatással van az inzulintól nem függő cukorbetegekre.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!