Milyen pozitív hatásai lehetnek a magnólia kéregnek?

1. Gyulladásgátló:

A magnólia kéreg kivonatot kozmetikai krémekben használják fel, mivel csökkenti a bőr duzzanatát és teljesen megszünteti a bőr kipirosodását. A magnólia kéreg gyulladásgátló hatásainak köszönhetően csökkenti a gyulladást az asztmás betegeknél. Arra ösztökéli a szervezetet, hogy az minél nagyobb mennyiségű mellékvese szteroidot termeljen, amelyek visszaszorítják a gyulladást. A kéreg ezen kívül csökkenti az ízületi gyulladás és bélproblémák által kialakult duzzanatokat is.

2. Antioxidáns:

A magnólia kérgében található vegyületek sokkal erősebbek, mint az általános E-vitaminban lévő antioxidánsok. Ez a kéregben lévő honokiol vegyületnek köszönhető. Emiatt a kéreggel számos betegség és tumor kezelhető. A vegyület védi a mitokondriumot a szívben, amelyet egy patkányokon végzett tanulmány is alátámasztott.

3. Egészséges száj:

A rossz lehelet eléggé zavaró, különösen, ha előző este májat vagy hagymát fogyasztott. Ha általában rossz a lehelete (az elfogyasztott tápláléktól függetlenül), a magnólia kéreg kivonat megfelelő megoldást kínálhat, mivel köztudottan elpusztítják a baktériumokat és megszüntetik a rossz leheletet. A kivonatot gyakran használják fel rágógumikban és cukorkákban, mivel elfedi a rossz leheletet, valamint elpusztítja a baktériumokat is, így védi a fogínyt és a fogakat.

4. Rák:

Egy koreai tanulmányban a magnólia különböző részeiből származó magnolol vegyület kivonatokat letesztelték a prosztata rák sejteken. Azt figyelték meg, hogy a kivonat meggátolha, hogy a rák tovább növekedjen, illetve a rákos sejtek tovább osztódjanak. Ezen kívül olyan más típusú rákok kezelésében is hatékony szerepet játszhat, mint a leukémia és a végbélrák.

5. Antidepresszáns:

A magnólia kéreg kivonat hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint az antidepresszánsok. Képesek ugyanis felvenni a harcot azokkal a vegyületekkel az agyban, amelyek a depresszió kialakulásáért felelősek. Kínában, a Nanjing Egyetem kutatói úgy gondolják, hogy a kivonat, tulajdonságai miatt, ideális a depresszió kezelésére.

6. Menopauza:

A menopauza tünetei közé tartoznak az irritáció, álmatlanság, depresszió, szorongás, libidó csökkenése, hüvelyszárazság és hőhullámok, amelyek megszüntethetőek a magnólia kérget tartalmazó étrend-kiegészítőkkel. Ez (egy 2006-os tanulmány szerint) sokkal hatékonyabb, mint az egyszerű D-vitamin és kalcium.

7. Egészséges máj:

A májat nagyon megterheli, ha valaki rendszeresen fogyaszt nagy mennyiségben alkoholt. Ebben az esetben a máj az alkoholban található cukrokat zsírrá alakítja, majd eltárolja. A túl sok zsír azonban károsítja a májat – a magnólia kéreg kivonattal azonban visszaszoríthatóak az alkohol negatív hatásai.

8. Jó hatással van az Alzheimer-es betegekre:

A magnólia segíteni tud azokon is, akik Alzheimer-kórosak. A benne található vegyületek ugyanis megvédik az agysejteket és meggátolják a további hanyatlást. Ez lehetséges, hogy a kéreg antioxidáns hatásának köszönhető.

9. Csökkenti a szorongást:

A magnóliában lévő honokiol vegyület jó hatással van a szorongásra, mivel ugyanúgy hat, mint a szorongás elleni gyógyszerekben (például Valium) található diazepam. Az utóbbival ellentétben azonban a magnólia kéreg nem okoz semmilyen mellékhatást sem.

10. Csökkenti a vérnyomást:

A honokiol vegyület rendszeres szervezetbe juttatásával csökkenthető a vérnyomás, mivel a vegyület antioxidáns és nyugtató hatású. Emiatt a kérget ajánlják azoknak, akiknek magas a vérnyomásuk.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!