A niaouli egy olyan hatalmas fafajta, amely Ausztráliában és más környező területeken található. A fa ágaiból és leveleiből gőz desztillációval nyerik ki az olajat, amely számtalan jótékony hatással rendelkezik.

1. Baktériumölő:

A niaouli olaj elpusztítja a baktériumokat és meggátolja a baktériumok növekedését, valamint a fertőzések terjedését. Az olaj, baktériumölő hatása miatt fontos alapanyag a krémekben és testápolókban.

2. Fájdalomcsillapító:

A niaouli olajat kiemelkedő módon használják a hagyományos gyógyászatban, mivel hatékony fájdalomcsillapító. Az olaj enyhíti a fájdalmat, mivel érzésteleníti az idegeket és nyugtatja az érintett területeket. A niaoulival mindenféle fájdalom enyhíthető, köztük a migrén, a fogfájás, a fülfájás, az ízületi fájdalom és az inak fájdalma is.

3. Hatékony fertőtlenítőszer:

Ha egy seb nyitott marad, akkor bakteriális, gombás és mikrobiális fertőzéseknek van kitéve. Más baktériumok miatt is (amelyek a szervezetben: a belekben, a végbélben és a vesékben találhatóak) alakulhatnak ki fertőzések. A niaouli olaj elpusztítja a baktériumokat ezeken az érzékeny területeket és megvédi a sebeket a vérfertőzéstől és a tetanusztól, az olaj ugyanis nagyon erős fertőtlenítőszer.

4. Reuma elleni szer:

A niaouli olaj enyhíti a reumás és ízületi fájdalmakat. Az olaj serkenti a vér- és nyirokkeringést, valamint meggátolja, hogy a húgysav felgyűljön az ízületekben. Ezáltal jelentősen enyhíti a reumás és ízületi fájdalmakat.

5. Lázcsillapító hatású:

A niaouli olaj csökkenti a testhőmérsékletet és a lázat. Felveszi a harcot a lázat kiváltó fertőzésekkel, valamint serkenti az izzadást, amely segít megszabadulni a felesleges méreganyagoktól. Ezáltal méregteleníti a vért is, így gyorsabban megszünteti a lázat.

6. Sebképződés:

A niaouli olaj hatékonyan segíti a sebképződést, valamint a sebhelyek eltüntetését az arcon és a bőrön. Az olaj mind a pattanások, bárányhimlő és égések után maradt sebeket eltünteti, mivel serkenti az új bőrsejtek kialakulását. Az új szövet a régi és károsodott helyére kerül, így a sebek elhalványulnak, majd el is tűnnek.

7. Felszakítja a slejmet:

A niaouli olaj hatékonyan felszakítja a slejmet, mivel megnyitja a tüdőket, a hörgőket, a torkot, gégét és légcsövet. Ezáltal könnyebbé válik a légzés és az alvás is jobb lesz tőle.

8. Megtisztítja a torkot:

A niaouli olaj felszakítja a slejmet a hörgőkben és más légzőszervekben, ezáltal enyhíti a megfázást, és a köhögést is. Hatékony köptetőszer és segít megszabadulni a lerakódott slejmtől.

9. Stimulálja az idegeket:

A niaouli olaj stimulálja a szervezet különböző funkcióit. Serkenti a vérkeringést és a hormonok kiválasztását, valamint stimulálja a nyirok- és endokrin rendszert. Serkenti az anyagcserét, javítja az emésztést, a táplálék felszívódását és a kiválasztást. Ezen kívül pedig erősíti az immunrendszert is.

10. Rovarirtó szer:

A niaouli olaj hatékony rovarölő szer. Az olaj a szúnyogokra és legyekre hat, míg a csótányokra azonban nem. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!