A parfümök és dezodorok nagyon népszerűek manapság, mivel nem csak jó illatot kölcsönöznek, hanem az ember hangulatát is javítják. A parfümöknek azonban számos más pozitív tulajdonsága is van, mivel megszünteti a stressz és az álmatlanságot is.

1. Illat:

Ez elég nyilvánvaló, mivel a parfümöket történelmileg elsődlegesen illatuk miatt használták. A parfüm távol tartja a testszagot és biztosítja, hogy egész nap illatos maradjon.

2. Javítja a kedvet:

A parfüm egyik pozitívuma, hogy javítja a kedvet. A parfüm tükrözi a kedvünket, legyen az játékos, tartózkodó vagy nyugodt. Válassza ki mindig a hangulatához megfelelő parfümöt.

3. Javítja az önbizalmat:

A jó parfüm növeli az önbizalmat, és biztosítja, hogy ne kelljen aggódnia a testszaga miatt. Egy kis parfüm csodákat tud művelni a személyiséggel. Válasszon olyan illatot, ami illik a személyiségéhez, és javítja az önbizalmát.

4. Attraktívvá tesz:

A szaglás az egyik legfontosabb az öt érzék közül. Olykor valakit egyszerűen csak azért találunk vonzónak és attraktívnak, mert jó illata van. A parfümök gazdagok feromonokban, amelyek attraktívvá teszik az embert mások szemében.

5. Vágykeltő:

Sok parfüm sokszor természetes vágykeltőként hat. Bizonyos parfümök feromonokat tartalmaznak, amely vágykeltő hatásúak.

6. Egészség:

Nincs rá tudományos bizonyíték, hogy a parfüm hozzájárul az egészség fenntartásához, habár javítja a kedvet, így távol tartja a stresszt és más szorongásos problémákat. A kedvenc illatával megszabadulhat a szorongástól és javíthat a kedvén.

7. Javítja a memóriát:

A parfüm fontos szerepet tölt be az emlékek felidézésében. Egyesek például bizonyos illatokkal párosítanak egyes embereket.
Vásároljon és próbáljon ki új parfümöt az utazások során, így minden egyes illat egy másik utazást fog az eszébe juttatni.

8. Aromaterápia:

A parfüm nyugtató és gyógyító hatású. A citrusos gyümölcsös, virágos és téli fűszeres parfümök megnyugtatják a lelket és a testet is. Ezek a parfümök szabályozzák a stressz-szintet.

9. Álmatlanság:

A parfüm egy másik gyógyhatása, hogy segíti a jobb éjszakai alvást. Azok a parfümök, amelyek illóolajokat tartalmaznak, ellazítják a testet, így éjszakai is jobban alszik majd a használatukkal.

10. Fejfájás ellen:

A parfümmel akár a fejfájástól is megszabadulhat. Ez azonban nem mindegyik parfümre igaz, inkább azokra, amelyek illóolaj felhasználásával készültek, mivel ezek olyan vegyületeket tartalmaznak, melyek megszüntetik a fejfájást.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!