Ön ismeri a terhesség legkorábbi jeleit és tüneteit? A nők nagyobb része nem biztos a terhesség legelső jeleiben, ezeknek ismerete megelőzhet sok nem várt fordulatot. Nézzen körbe ezek között a gyakori kezdeti jelek és tünetek között, ha úgy érzi, hogy ön várandós lehet.

Néhány a várandósság korai jelei és tüneteik közül

Érzékenység: Az első vagy második hétben úgy érezheti, hogy mellei érzékenyekké válnak. Ez az egyik legfontosabb jele a várandósságnak, mivel ez egy olyan testi funkció, ami minden várandós nőnél elfordul. Emellett melleit nehezebbnek is érezheti a normálisnál ami a terhesség korai heteiben végbemenő hormonális változásoknak köszönhető. Ez az egyik legkorábbi jel ami előfordulhat, már a várandósság első hetében is. 

Émelygés: A hányinger érzete, amit reggeli rosszullétként is ismerhetünk egy másik ismert korai jele a várandósságnak. Habár előfordulhat, hogy ön megtapasztalja a reggeli rosszullétet, anélkül, hogy várandós lenne , amennyiben hosszabb  ideig tart akkor meg lehet, hogy ön várandós , ez az egyik a terhesség legelső jeleiből, a terhesség első két hetében. 

Szaglás megváltozása: A szaglás érzékenysége megnövekszik abban az esetben, ha ön várandós. Ezt a tüntet nem lehet korán felfedezni, de a harmadik hét környékén feltűnhet és általa bármelyik szag émelygést idézhet elő. Akkor is ha csak egy parfüm, olyan intenzív illatokat érezhet, amik hányingert és hányást válthat ki. 

Vizelés: Amennyiben ön nem cukorbeteg érzékeli az egész gyakori vizelési ingert. Ha normális esetben esténként kétszer kell kimennie alatt, akkor a terhesség alatt valószínűleg ez megsokszorozódik. Ez egy másik korai jele a várandósságnak, ami már igen korán, a második héten is megjelenhet. Ez lehet az egyik legelső jele és tünete a várandósságnak, még a menstruáció késése előtt. 

Menstruáció: A menstruáció vagy annak elmaradása az egyik legjobban felismerhető jele annak, hogy ön várandós vagy sem. Amennyiben a menstruációja nem jön a várt napon, vagy később menstruál,mint szokott, akkor lehet, hogy jó ha vesz egy tesztet és ellenőrzi, hogy várandós e, mivel ezek a legősibb és gyakoribb jelei a terhességnek. 

Különféle ételek iránti vágy: Az éhség kicsit furán hangzohat, de ha ön nem tartozik azok közé, akik keveset esznek, akkor is megjelenhet a kívánósság különféle ételek felé. Ez egy egyedi jel a várandós nök között, ami személyenként változik. Emellett néhány asszonynál okozhat krónikus fáradtságot is. 

Ezek a tünetek bizonyítékai lehetnek a korai terhességnek. Minden egyes nő különbözik  másiktól és a szervezetük is máshogy működik. Emiatt a különbözőség miatt minden nőnél más jelei lehetnek a várandósságnak. A hormonok zavara is kelthet olyan tüneteket, amilyet a korai terhesség, de ezek téves riasztások. Sok féle terhességi teszt van már a piacon, amik tudományosan is bizonyítják a várandósságot. Amennyiben ön ezek közül a jelek közül bármelyiket felfedezni véli önmagán és úgy érzi, hogy várandós keresse fel orvosát a biztonságos terhesség garantálása érdekében. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!