A tubarózsa, vagy az „éjszaka királynője”, egy édes illatú virágos fa, amely bizonyítottan magához vonzza a kígyókat. A tubarózsának viaszos fehér virágai vannak, melyek csak éjszakai virágzanak. Sok parfüm alapanyaga, illetve felhasználják még a kozmetikai iparban is. Habár sokan azt hiszik, ez a növény Indiában őshonos, valójában Mexikóból származik.

1. Dezodor:

A tubarózsa olaj egyik leggyakoribb felhasználását erős illatának köszönheti. Az olajat kedvelik a parfümökben. Gazdag, virágos, és hosszan tartó illata miatt különösen kedvelik a mediterrán kultúrákban. Ezért ha vegyszermentes dezodort szeretne választani, próbálja ki a tubarózsa olajat.

2. Vágyfokozó:

A kígyós mítoszon, valamint az „éjszakai királynője” elnevezésen kívül a tubarózsa olaj más tulajdonságokkal is rendelkezik. Az olaj például hatékony vágyfokozó szer. Az aromaterápiában arra használják a tubarózsa olajat, hogy megszabadítsák az embert a frigiditástól, valamint a libidó hiányától. A tubarózsa olaj erős, intenzív és méregtelenítő illata felerősíti a romantikus érzéseket.

Az olaj stimulálja azokat az idegeket, amelyek a libidó, szenvedély és szexuális érzésekért felelősek.

3. Antidepresszáns:

A tubarózsa olaj hatékony antidepresszáns. Csökkenti a szorongást és nyugtatja a testet és lelket egyaránt. Az aromaterápiában gyakran használják a depresszió, idegesség, hisztéria és más neurológiai problémák kezelésére. Az olaj serkenti a vérkeringést, és segít megfelelően ellazulni.

4. Görcsoldó:

A tubarózsa olaj számos jótékony hatással rendelkezik. Például enyhíti a görcsöket és enyhíti a bélgörcsöket. Görcsoldó hatása miatt hatékonyan kezelhetőek vele például a görcsös köhögések. Egyszóval ha következő alkalommal begörcsölne a lába, nyugodtan használjon rá tubarózsa olajat.

5. Nyugtató hatású:

A tubarózsa olaj kiválóan nyugtatja a szervezetet, így enyhíti a szorongást, stresszt, depressziót és még az álmatlanság is kezelhető vele. Serkenti az idegrendszer impulzusait, amelyek arra utasítják az agyat és a szervezetet, merüljön álomba. Emiatt a hatása miatt kiválóan csökkenti a gyulladást a légzőszervekben. A nyugtató hatás elérése érdekében a megszokott adagnál egy kicsit többet kell majd használnia.

6. Felmelegíti a szervezetet:

A tubarózsa olaj csökkenti a hidegérzetet és felmelegíti a szervezet. Különösen hatékony tél idején, amikor a szél csípős és a szervezet hamar kihűl. Mivel az olaj jó hatással van a keringésre, a tubarózsa olaj a vérkeringés serkentésével melegíti fel a kihűlt szervezetet, és állítja vissza a megfelelő testhőmérsékletet.

7. Serkenti a vérkeringést:

A tubarózsa olaj hatékonyan serkenti a vérkeringést, így különösen hatékony azok számára, akiknek ízületi fájdalmai vagy ízületi gyulladása van. Felmelegítő hatása miatt nem csak a szervezetre van jó hatással úgy egészében, de a vérkeringésre is, ami így nagyban javul a használatától.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!