Miért alakul ki a visszér?

Az erek akkor válnak láthatóvá a lábunkon, ha ezek a kis szelepek, amiről fentebb beszéltünk, részben vagy egészben károsodnak. Néhány más esetben a szelepek teljesen hiányoznak a vénákból így alakul ki a visszér. A szelepek hiánya miatt a vér nem felfelé áramlik, hanem elkezd felgyűlni a vénában, és megduzzad. A duzzanat növekszik folyamatos állás vagy ülés során.

A visszér kezelése almabor ecettel:

Az almabor ecet az egyik leggyakrabban használt konyhai alapanyag az egészségügyi problémák kezelése során. Sokféle hatása között hatékonyan kezeli a visszeret is. Továbbá könnyen elérhető, olcsó, és rendkívül sokan ajánlják a visszerek kezelésére.

Almabor ecetes kezelés:

Ehhez szüksége lesz:

•    Egy orvosi kendőre vagy szövetre
•    Almabor ecetre

A használata:

1.    Mártsa a szövetet az almabor ecetes oldatba és tekerje a vádlijára vagy a combjára.
2.    Hagyja fent 30 percig, majd lassan távolítsa el a kötést.
3.    Sima vízzel öblítse le a lábát.

Az almabor ecet (mint sokan tudják), savas kémhatású. Érdemes azonban egy kis tesztet végezni, mielőtt közvetlenül felviszi az ecetet a bőrére a visszér kezelése miatt. Ha érzékeny a bőre, akkor fontos elvégezni a tesztet, mivel kiütések keletkezhetnek a folyadék miatt.

Ha még jobb eredményt szeretne elérni ezzel a kezeléssel, akkor lehetőség szerint feküdjön le sima felszínre, és tegyen néhány párnát a bokája alá. Ezzel biztosítja, hogy a vér ne folyjon lefelé.

Ezeken a módszereken kívül számos más mód is a rendelkezésére áll, amely során az almabor ecettel kezelheti a visszeret.

Házilag készített krém répából, aloe verából és almabor ecetből:

Készítsen házi krémet aloe vera, répa és almabor ecet felhasználásával, majd vigye fel a keveréket a visszerekre. Néhány percig masszírozza be a krémet, majd hagyja fent fél órára. Később meleg vízzel mossa le.

Közvetlen alkalmazás:

Ha a bőre nem reagál negatívan az almabor ecet használatára, akkor közvetlenül is felviheti a lábon lévő érintett területre.

A külső alkalmazást ki kell egészíteni a belsődleges fogyasztással is. Naponta kétszer tehát fogyasszon el 2-3 evőkanál almabor ecetet. Ha nem szereti az ízét, hígítsa fel vízzel és igya meg pont az étkezések előtt. Ha változtatni akar az ecet ízén, hozzáadhat egy teáskanál mézet (lehetőleg bio mézet) a vizes és ecetes keverékhez.

A rendszeres külső használat és belső fogyasztás által az almabor ecet enyhíti a vénák gyulladását, ami a felgyűlt vér miatt alakul ki. Habár a hatás attól függ, milyen mértékben károsodtak a vénák, néhány héten belül a jelentős változás már észrevehető lesz.

A megfelelő almabor ecet kiválasztása:

Az általános ecet, amelyet általában főzéshez használunk, nem hatásos a visszér kezelése szempontjából. Ezért kell tiszta almabor ecetet vásárolnia. Az ecet legyen szűretlen és pasztörizálatlan, mivel ez a legjobb minőségű ecet, ami gazdag az esszenciális tápanyagokban és enzimekben.

A legjobb az, ha vesz egy üveg bio almabor ecetet egy megbízható gyártótól. Mindenképp ellenőrizze le a címkén, hogy az ecet szűretlen és pasztörizálatlan.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!