Íme tehát az, hogy a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás naponta hogyan segít önnek.

Fenntartja a test nedveinek egyensúlyát

Az emberi test 60%-a vízből áll és az olyan fontos funkciók, mint a keringés, a nyáltermelés, az emésztés, a felszívódás, stb, igényelnek testnedveket. Ennek fényében elmondható tehát, hogy a testünk rengeteg vizet veszít el a légzés, izzadás,vizelés és székelés során. A megfelelő mennyiségű víz elfogyasztása naponta biztosítja, hogy a szervezet elegendő mennyiségű folyadékhoz juthat ahhoz, hogy minden funkciója erőfeszítés  nélkül működjön. 

Tipp: Hogy kellőképpen hidratált maradjon naponta igyon meg egy pohár vizet pár óránként. Az ajánlott napi folyadékbevitel egyben való elfogyasztása nem ajánlott, mivel ez egy olyan állapothoz vezethet, amit hyponatremiának neveznek. Fogyasszon még több vizet, ha beteg vagy várandós, vagy szoptat és főleg edzés előtt és után. 

Segít a vesék megfelelő működésében

Amíg a megfelelő mennyiségű víz elfogysztása segít az egész testnek úgy működni, ahogy kell, addig a víz segít a veséknek akadálymentesen működni. Mivel a vesék segítenek megszabadulni a salakanyagoktól és  megtisztítani a szervezetet, a víz jótékony hatással van az egész szervezetre. 

Tipp: Bár úgy tűnik, hogy a 8 pohár víz elfogysztása az aranyszabály, ez nincsen kőbe vésve. A szervezetnek lehet, hogy több, vagy kevesebb vízre van szüksége, attól függően, hogy milyen az idő, az ön egészségügyi állapota és még számos más faktor is közrejátszhat. Csak emlékezzen arra, hogy maradjon hidratált egész nap, mint ahogy azt már az előbbiekben is olvashatta. 

Tisztán tartja a bőrt 

Bizonyos méreganyagok a véráramban gyulladást okozhatnak a bőrön, aminek eredményeképpen később eltömődött pórusok és aknék alakulhatnak ki. Ha sikerül hidratáltan maradnia a nap folyamán, azzal segít a szervezetnek kimosni a veszélyes méreganyagokat és segít a bőrt tisztán tartani. A víz bőséges fogyasztása éltető tápanyagokat juttat el a sejtekhez és hidratálja őket, ezáltal a bőrét puhává és élettelivé téve. 

Tipp:  Fogyasszon egy vagy két pohár vizet rögtön ébredés után, hogy felébressze a belső szerveket és kimossa a lehető legtöbb méreganyagot. Ennek a rendszeres alkalmazása ragyogó bőrt biztosít. 

Rendben tartja a kalória bevitelt

A víz bevitelének megnövelését számos ember használja fogyási stratégiaiként. Ebbe beletartozik a víz ivása és a levesek fogyasztása az étkezés elején, ami által el lehet nyomni az étvágyat. A víz választása a kalóriadús italokkal szemben és a vízben gazdag ételek fogyasztása,amik teltség érzetet biztosítanak jó választásnak bizonyulhatnak, ha ön fogyni szeretne, mivel így csökken a bevitt kalóriák száma. 

Tipp: Igyon meg legalább egy pohár vizet étkezés előtt, ez segít kevesebbet enni és kontroll alatt tartani a kalóriabevitelt. Emellett pedig hidratálja a gyomor belső falát és megakadályozza, hogy a savas ételek irritálják azt. Néhány szakértő azt állítja, hogy a víz fogysztása étkezés előtt, után és közben kimoshatja az emésztő enzimeket és emiatt rossz emésztést eredményezhet. Hogy biztonságban maradjon, fogyasszon vizet 30-60 perccel evés előtt és után. 

Javítja az emésztést

A víz feloldja a zsírokat és a feloldódó rostokat és az elegendő vízfogyasztás megelőzi a szorulást és segít a testnek hatákonyan megszabadulni a salakanyagoktól. Ez pedig csökkenti a nyomást a veséken és a májon. 

Tipp: Az emésztés javításához fogyasszon vizet rendszeres időközönként napközben. Ahogy az előző pontban már említettük, ne fogyasszon túl sok vizet evés előtt és után. 

Megelőzi a fejfájást

Ha ön visszatérő fejfájástól szenved munka közben, sajnos nem túl valószínű, hogy a főnőke a hibás. Ha sokáig nem fogyaszt vizet , azzal azt eredményezi, hogy a a test elkezdi megvonni magától  az éltető folyadékokat, főleg az agytól.

Tipp: Hogy megakadályozza a fejfájást maradjon hidratált egész nap. Ha mégis fáj a feje, próbáljon meg vizet kortyolgatni, ahelyett, hogy rögtön a gyógyszerért vagy kávéért nyúlna: a fejfájás el fog múlni egy órán belül. 

Energiával tölt fel

Ha fáradtnak vagy álmosnak érzi magát, az az egyik első jele lehet a dehidratáltságnak. Amint a víz felszívódik a véráramba kirántja önt az álmosságból egy másodperc alatt. 

Tipp: Próbáljon meg hidratált maradni egész nap és válassza a vizet minden más itallal szemben.

Konklúzió: 

A víz megfelelő mennyiségben való fogyasztása megfelelő időközönként a nap folyamán azonnal hatással van a testre. Nem csak a víz ivásáról van szó, hanem a tiszta és szűrt, ásványianyagokban gazdag víz ivásáról. A fentebb olvasott információk tükrében már ön is tudja, hogy a víz milyen módon segíthet önnek és hogy hogyan javallott a fogyasztása. 

Használja az itt felsorolt tippeket, hogy a lehető legtöbb előnyt sajtolja ki és kezdjen el egészségesen élni, amilyen gyorsan csak tud. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!