Ez az Aloe verás fogkrém kiváló a fogakra. Kevesebb, mint öt perc alatt elkészíthető és nyugtató, valamint frissítő hatású, ezáltal hozzájárul a száj egészségéhez. Nem csak hidratálható vele a fogíny, de a szájban lévő sebek is kezelhetőek vele. Az Aloe vera gél ezen kívül antibakteriális hatású.

Mindössze néhány leveses Aloe vera levélre, szódabikarbónára, néhány friss mentalevélre (lehetőleg otthon, kertben nőtt) és glicerinre lesz szüksége. Ha nincs otthon mentalevél, akkor eukaliptusz vagy mentaolaj is megteszi.

A saját fogkrém elkészítése egyszerűbb, mint hinné. Még tubusban sem kell tárolnia.

Ez a fogkrém sokkal átlátszóbb, mint a boltokban kaphatóak, mivel azok vegyi színezékeket is tartalmaznak, amelyek károsak is lehetnek.

Vásárolhat és növeszthet otthon Aloe verát, vagy kérhet a szomszédból néhány levelet. A legtöbb Aloe vera fajta ehető, de mindenképp ellenőrizze a növényt, mivel néhány fajta hashajtó hatású.

Hozzávalók:

•    3 evőkanál Aloe vera gél (friss)
•    5 evőkanál szódabikarbóna
•    5 evőkanál zöldségi glicerin
•    frissen vágott menta
•    eukaliptusz vagy mentaolaj
•    egy befőttesüveg
•    egy műanyag tároló

Elkészítése:

1.    Használjon friss Aloe verát, vagy vásároljon Aloe vera gélt. A frissen kivont Aloe vera gél azonban sokkal erősebb, és nem tartalmaz hozzáadott vegyi anyagokat. Vonja ki a gélt az Aloe vera növényből.
2.    Ehhez vágja le az Aloe vera tüskéit és nyissa fel a húsos részeket.
3.    Egy késsel vagy kanállal kaparja ki a gélt.
4.    A kanál nyelével vagy a kés lapos oldalával ütögesse a gélt addig, míg krémesebb állagú nem lesz.
5.    Finomra vágja fel a mentaleveleket. Ha szeretné, eukaliptusz vagy mentaolajat is használhat.
6.    Ezután adja hozzá a szódabikarbónát és glicerint, valamint a menta vagy eukaliptusz olajat, és töltse egy befőttesüvegbe. Jól keverje össze a hozzávalókat.
7.    A keveréket hagyja egy kicsit állni, majd tárolja a befőttesüvegben, vagy egy műanyag tárolóban (ha sokat utazik).

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!