Az agyag kancsó hagyományos opció a fém, üveg vagy műanyag kancsók helyett, valamint jobb választás is az egészségre nézve.

1. Lehűti a vizet:

Sokak szerint a vizet legjobb agyag kancsóban tárolni, mivel az agyag lehűti a vizet. Ez a tulajdonsága az agyagnak elég különleges, mivel más tárolóedény erre nem képes.

2. Porózus:

Az agyag porózus anyag. Ezért, mikor a vizet agyag kancsóban tárolja, a víz párologni kezd. Ezáltal a víz lehűl, mivel a vízrészecskék a melegből nyerik az energiájukat, gázzá válnak, és a levegővel keverednek. Az agyag kancsónak kis, mikroszkopikus lyukai vannak, amelyeken keresztül a víz elpárolog, így hűtve a kancsóban lévő vizet. A meleg és a nedvesség az agyagon keresztül kering, ellentétben a modern fém kancsókkal. 

3. Lúgos anyag:

Az agyag lúgos eredetű anyag. A lúgos agyag pedig interakcióba lép a víz savasságával, és kiegyenlíti a víz pH értékét. Ezzel a vízzel aztán enyhíthetőek a gyomorfájdalmak. Ha az olyan savas ételeket, mint a hús és a tej agyag edényben készítik el, az agyag segít semlegesíteni az ételek túlzott savasságát.

4. Serkenti az anyagcserét és jó hatással van a férfiakra:

A megfelelő mennyiségű víz fogyasztásával serkenthető az anyagcsere. A vizet általában műanyag tárolóedényekben tartjuk, anélkül, hogy tudnánk, a műanyagban lévő káros vegyületek (például biszfenol A) hozzátapadnak a vízmolekulákhoz, ami egészségügyi kockázatot jelent az emberi szervezetre nézve. Ezért agyag edényből inni a vizet sokkal egészségesebb választás, valamint ezáltal a tesztoszteron szint is fenntartható a szervezetben, ami jó hatással van a férfiakra. Ezzel ellentétben a műanyag edényekből ivott víz csökkenti a tesztoszteron mennyiségét a szervezetben.

5. Nyáron is bátran iható belőle:

Felhevült testtel nem tesz jót a szervezetnek, ha hűtőből elővett vizet fogyasztunk. Ezért az agyag kancsóban tárolt víz jó alternatíva lehet, mivel az hűvös, viszont nem túl hideg a torok számára.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!