Milyen jótékony hatással lehet az almamag olaj bőrünkre?

1. Zsírsavak:

Az almamag olaj gazdag zsírsavakban, amelyek összességében szebbé teszik a bőrt. A zsírsavak fontos szerepet játszanak a szervezet működésében, mivel belülről táplálják a bőrt és teszik selymes érintésűvé.

2. Kollagén:

A olaj olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek stimulálják a bőrben a kollagénszintézist. A kollagén egy olyan nagyon fontos protein, amely megerősíti a bőrsejteket, és segít abban, hogy a bőr fiatalos kinézetű maradjon. A kollagén termelése azonban nagymértékben csökken a kor előre haladtával. Ezáltal meggyengülnek a sejtek és a bőr fakó, valamint élettelen lesz. Az almamag olaj azonban növeli a bőr rugalmasságát és puhaságát.

3. Öregedésgátló:

Mivel az almamag olaj serkenti a kollagén termelést, ezért a bőr fiatalosabbnak és feszesebbnek tűnik tőle. A feszesebb bőr egyben ragyogóbb is, valamint így nem alakul ki annyi szarkaláb és ránc, amely az öregedés általános jele. Ezen kívül az olaj antioxidánsokban is gazdag, amelyek elpusztítják a szabadgyököket, így késleltetve az öregedést.

4. Antioxidánsok és UV-szűrés:

Az almamag olaj kiváló naptejként használható, ha felkeni a bőrére, mielőtt kimenne a napra. Ez azért lehetséges, mert az olaj természetes UV-szűrő tulajdonságokkal rendelkezik, így képes megvédeni a bőrt a nap káros napsugaraitól.

5. Ragyogó bőr:

Az almamag olaj véd és lágyít, ezért gyakran használják arra, hogy ragyogóvá tegyék vele a bőrt. Sok modell is elsődlegesen ezt az olajat használja, ha extra ragyogást szeretne a bőrének adni.

6. Bőrmegújító:

Az almamag olaj nem csak a ragyogást biztosítja a bőr számára, de meg is erősíti azt. Az olaj megfiatalosítja a bőr kinézetét, ezért számos masszázsszalonban használják a különböző bőr-terápiák részeként. Gyakori alapanyaga az arckrémeknek és arcpakolásoknak, mivel megújítja a bőr.

7. Narancsbőr:

Ez az olaj rugalmassá teszi a bőrt, ezért rendszeres használatával a terhesség ideje alatt elkerülhető a narancsbőr és a terhességi csíkok kialakulása. Ezen kívül az olaj puhítja, hidratálja és védi is a bőrt.

8. Bőrrák:

Az almamag olaj meggátolja a bőrrák kialakulását, ehhez csak rendszeresen fel kell vinni és bele kell masszírozni a bőrbe az almamag olajat.

9. Pattanások:

Az almamag olaj az olyan bőrproblémák kezelésében is segítséget nyújthat, mint a pattanások. Az olajban lévő antioxidánsok ugyanis belülről tisztítják meg a bőrt, így csökkentik a pattanások kialakulását.

10. Parfümök és krémek:

Az almamag olaj enyhe és édes illata miatt számos parfüm és bőrápoló termék (krém, testápoló és hidratáló) alapanyaga. Ezekkel a termékekkel nem csak puha és sima lesz a bőre, de az olaj bőrbarát tulajdonságai miatt allergia sem léphet fel.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!